Türkiye ve Lüksemburg kültür, eğitim, bilim, basın-yayın, gençlik ve spor alanlarında işbirliği yapacakTürkiye ve Lüksemburg kültür, eğitim, bilim, basın-yayın, gençlik ve spor alanlarında işbirliği yapacak. İki ülke, okul ve eğitim sistemleri, mesleki eğitim, yüksek öğretim ve bilimsel araştırma sistemleri hakkında, bu alanlardaki temel gelişmeler ile ilgili bilgi vermek ve kendi eğitim kurumları tarafından verilmiş diplomaların, akademik derecelerin sertifikaların ve unvanların tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla, gerektiğinde ve talep olduğunda, bilgi ve belge değişiminde bulunacak.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Lüksemburg Büyük Dükalığı Hükümeti Arasında Kültür, Eğitim, Bilim, Basın-Yayın, Gençlik ve Spor Alanlarında Uygulama Programı'nın Onaylanması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Türkiye ve Lüksemburg, okul ve eğitim sistemleri, mesleki eğitim, yüksek öğretim ve bilimsel araştırma sistemleri hakkında, bu alanlardaki temel gelişmeler ile ilgili bilgi vermek ve kendi eğitim kurumları tarafından verilmiş diplomaların, akademik derecelerin sertifikaların ve unvanların tanınmasını kolaylaştırmak amacıyla, gerektiğinde ve talep olduğunda, bilgi ve belge değişiminde bulunacak. Taraflar eğitim mercileri ve kurumları arasında çeşitli düzeylerde doğrudan işbirliğini ve öğretim malzemesi ve eğitim teknolojisi değişimini teşvik edecek.
-ORTAÖĞRETİMDE SPOR ETKİNLİKLERİ TEŞVİK EDİLECEK-
İki ülke, ortaöğretim kurumlarını diğer ülkelerdeki muadillerini, öğrencilerin olimpiyatlar, spor etkinlikleri, yaz kampları, festivaller, yarışmalar ve folklor etkinlikleri başta olmak üzere ülkelerinde düzenlenecek uluslar arası programlara katılımları için davet etmelerini özendirecek. Kardeş okul olmak isteyen ortaöğretim kurumları arasında işbirliği geliştirecek. Yüksek öğretim ve araştırma kurumlarının diğer ülkede bilimsel ve teknolojik gelişmelere ilişkin faaliyetlere katılımlarını ve buralarda, uygun şekilde, ikili ve çok taraflı ortak projeler üzerinde karşıtlarıyla işbirliği yapmalarını teşvik edecek. TÜBİTAK ile Lüksemburg Milli Araştırma Fonu arasında temas ve işbirliği geliştirilecek. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Türkiye ve Lüksembur Kültür, Eğitim ve Bilimde İşbirliği Yapacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?