Türkiye'yi Duygulandıran Çocuk - Son Dakika
Son Dakika Logo

Türkiye'yi Duygulandıran Çocuk

Türkiye\'yi Duygulandıran Çocuk
11.11.2010 22:03

16 Yaşındaki Aykut Keskin'in, Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle Okulu Bırakıp Boyacılık ve Köçeklik Yapmaya Başladığı Ortaya Çıktı.

Zonguldak'ta düzenlenen Atatürk'ü anma töreni sırasında ayakkabı boyarken, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte ayağa kalkarak saygı duruşunda bulunan 16 yaşındaki Aykut Keskin'in, maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakıp boyacılık ve köçeklik yapmaya başladığı ortaya çıktı. Bugün, bir açılışta köçeklik yaparken DHA'nın görüntülediği Keskin, hayalinin yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak olduğunu söyledi.

Roman bir ailenin 2 çocuğundan biri olan Aykut Keskin, dün Zonguldak Valiliği'nin bahçesindeki Atatürk Anıtı'nın önünde, Atatürk'ün ölümünün 72. yılı nedeniyle düzenlenen tören sırasında, Valiliğin karşısındaki Liman Caddesi'nde bir müşterisinin ayakkabılarını boyuyordu. Saat 09.05'te siren sesini duyan Aykut Keskin, işini bırakıp ayağa kalkarak müşterisiyle birlikte Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Gazete ve televizyonlara yansıyan fotoğrafı ile Atatürk'e duyulan saygının en çarpıcı örneklerinden birini oluşturan Aykut Keskin'in, geçen yıl Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi 1'inci sınıfta eğitim görürken maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bıraktığı, ardından da boyacılık ve köçeklik yapmaya başladığı ortaya çıktı.

Annesi Bahriye ile babası Satılmış Keskin'in 2 ay önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaları nedeniyle ağabeyi 18 yaşındaki İsmet Keskin ile birlikte dedesi ve babaannesinin evinde kalan Aykut Keskin, bugün boya sandığını bırakıp köçek kıyafetini giydi. Birlik Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun açılışında davul-zurna eşliğinde köçeklik yapan Aykut Keskin, en büyük hayalinin yeniden okuluna dönüp yarım kalan eğitimini tamamlamak olduğunu söyledi. Ayakkabı boyacılığından günde 10-15 lira, köçeklik için ise her düğün ve açılış için 15 lira aldığını belirten Aykut Keskin, kazandığı para ile geçimini sağladığını belirtti.

Ayakkabı boyarken siren sesini duyunca hiç tereddüt etmeden ayağa kalkıp saygı duruşunda bulunduğunu anlatan Aykut Keskin, "Atatürk, bizim için onca savaşlara gitmiş. Onun için ayağa kalktım, saygı duruşunda bulundum. O anda iyi duygular yaşadım. Keşke herkes aynısını yapsa. Ayakkabısını boyadığım müşterimle 1.5 liraya anlaşmıştım. Boyadıktan sonra o 2 lira verdi. Bugün gazetelerde kendimi görünce çok mutlu oldum. Mahallede herkes beni konuşuyor. Çok duygulandım" dedi.

Ayakkabı boyamak ve köçeklik yapmaktansa bir işe girmeyi tercih edeceğini belirten Aykut Keskin, "Okumak istiyorum. Artık köçek elbisesi giymek istemiyorum. İşe girmek istiyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'yi Duygulandıran Çocuk - Son Dakika


Advertisement