Türkiye'yi Kahkahaya Boğan Gizem'in Ağlatan Ölümü - Son Dakika
Güncel

Türkiye'yi Kahkahaya Boğan Gizem'in Ağlatan Ölümü

Türkiye\'yi Kahkahaya Boğan Gizem\'in Ağlatan Ölümü

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde dün gece şofbenden sızan gazdan zehirlenen 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel ile ablası 12 yaşındaki İrem Sıla Yüksel hastaneye kaldırıldı.

29.11.2011 13:24

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde dün gece şofbenden sızan gazdan zehirlenen 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel ile ablası 12 yaşındaki İrem Sıla Yüksel hastaneye kaldırıldı. Geçen yıl öğretmeninin sınıfta arkadaşlarına öğüt verirken çektiği görüntüleri internette tıklanma rekorları kırınca televizyon kanallarında üst üste haber olan ve katıldığı Beyaz Show'da ise zekası ve hazır cevaplığı ile izleyenleri kahkahaya boğan Gizem Bera Yüksel, ölürken, abla İrem Sıla Yüksel hastanede yaşam mücadelesi veriyor.Orhangazi'de Atatürk İlköğretim Okulu 4'ncü sınıfa giden Gizem Bera Yüksel, iş bulduğu zaman inşaatlarda fayans ustalığı yapan Salih ve ev kadını olan Ayla Yüksel çiftinin 6 çocuğundan 5'ncisi. Gizem Bera adını sınıf öğretmeni olan Cemal Aytaç tarafından geçen eğitim yılının sömestre tatili öncesi karne günü, arkadaşlarının sözünü dinlemediği yardımcılığını yaptığı sınıf başkanı olan Havva Mutlu'ya verdiği destek ile tanıdı. İnternet sitelerinde tıklanma rekoru kıran Gizem Bera Yüksel, Havva Mutlu'nun ağlayarak yakındığı, konuşmasında, arkadaşlarının başkanı gibi kendisini de üzdüğünü, bu göreve öğretmeni tarafından fakir bir ailenin kızı olarak değil görevi merak ettiği için geldiğini söyledi.

Daha sonra ayağındaki yırtık botu göstererek okula gelirken ayağının ıslandığını söyleyen minik öğrenci 'benim babam-annem böyle bot alamıyor' dedi. Babasının inşaat işçisi olduğunu ve kaza geçirdiğini söyleyen gizem, inşaatlarda işçi olarak çalışan babasının bir süre önce kendilerini okutmak için ekmek parası kazanırken 5'nci kattan düşerek ölüm tehlikesi atlattığını, parmağının kesildiğini söyledi.

TÜRKİYE'Yİ KAHKAHAYA BOĞMuşTU

Bu görüntülerin sosyal paylaşım sitesinde yayınlanmasının ardından Gizem'i Türkiye tanıdı. Görüntülerin televizyonların haber programlarında da yer almasından sonra sınıf başkanı Havva Mutlu ve Gizem Bera Yüksel, Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a davet edildi.

Yaşadıklarını doğallığı ile anlatan Gizem Bera Yüksel, öğretmeninin programa katılmasına izin vermeyen Bursa Valisi ve yetkililere,onların kalıbına tüküreyim deyince Beyazıt Öztürk'ü zor durumda bırakmıştı.

Programdan sonra yardım vaadi yağan Gizem Bera Yüksel'in ailesine sadece 3-4 çift bot, bir iş adamından ayda 150 TL burs, Ankara'da yaşayan bir kişiden eğitimi için her ay 50 TL para ve bir miktar kömür yardımı yapılmıştı. Daha sonra televizyona birlikte çıktığı Havva Mutlu ile Vali Harput'u makamında ziyaret ederek elini öpmüş ve çiçek vermişti. Bu ziyaret sırasında Vali Harput çocuklara övgüler yağdırarak, 'Sizi çok beğendim, yani ikiniz o kadar çok pratik zekalı ve kabiliyetlisiniz ki hayran olmamak mümkün değilö demişti.

POLİS OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Bu görüşme sırasında Gizem, 'Gelecekte ne olmak istiyorsunö diye sorusunu yönelten Harput'a, 'Ülkeme faydalı bir meslek seçmek istiyorum. Polis olmak istiyorumö şeklinde yanıt vermişti. Bu yanıtı gülümseyerek dinleyen Vali Harput ise 'İnşallah çok iyi yerlere geleceksiniz. Vali amcanızın desteği üniversiteye kadar devam edecek. Hep önünüze bakın, insanlığa, memlekete ve ailenize çok faydalı insanlar olacaksınızö demişti.

BANYODA BAYGIN BULUNDULAR

Dün ablası ile birlikte okula gitmedikleri ve gün boyu parkta oynadıkları öğrenilen iki kardeş akşam saat 21.30'da birlikte yıkanmak için banyoya girdiler. Şofbenden sızan gazdan zehirlenen iki kardeş ablaları Hatice tarafından baygın halde bulundular. Ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gizem Bera Yüksel burada doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirirken, komada olan İrem ise ambulans ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada bir saat müdahale yapılan İrem Yüksel ise daha sonra yatak ve gerekli aletlerin bulunmaması üzerine Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yeğeni ile aynı ambulansta Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne gelen Ahmet Bodur, Burada da görevliler bizi gerekli ekip ve bakım ünitesi olmadığı gerekcesiyle almak istemediler. Gazetecileri görünce kabul ettiler. Doktorlar İrem'in durumunun çok kötü olduğunu yaşama şansının çok az olduğunu söylüyorlar. dedi.

GİZEMİM SANKİ ÖLECEKMİŞ GİBİ SON BANYOSUNU EVİNDE YAPTIö

Halen eşi ve altı çocuğunun geçimini inşaatlarda işçi olarak çalışarak sağlayan Salih Yüksel, Gizem ve İrem'in ölüme adeta yıkanarak gittiklerini söyledi. Çocuklarının her pazar akşamı banyo yaptığını söyleyen acılı baba yaşadıklarını şöyle anlattı

Pazar günü hava soğuk olduğu için 'Üşümesinler' diye yıkanmalarına izin vermedik. Dün iki kardeş okula gitmeyerek parkta oynadılar. Okul idaresi çocukların gelmemesi üzerine telefonla annesi arayıp sordu. Annesi ise Gizem ve İrem'i parkta oynarken buldu. Akşam ben ve anneleri onları sitem ettik. Bundan sonra okuldan kaçmayacaklarına dair söz verdiler. Birlikte yemek yedik. Akşam saat 21.00'de ikisi de yıkanmak için benden tüp ile çalışan şofbeni yakmamı istedi. Bende 'Tamam' dedim. Saat 21.30'da her zaman olduğu gibi oynayarak yıkanmaları için banyoya girdiler. 15 dakika sonra Hatice isimli kızıma, 'Kardeşlerine bakmasını' söyledim. Hatice banyoyu açtığında kendisinden çıkmak için havlu istediler. Ben sonra unuttum. 15 dakika sonra çıkmadıklarını anlayınca Hatice'den tekrar bakmalarını istedim. Kızım banyoyu açınca çığlıklar yükseldi. Gazdan etkilenmemek için yüzüne havlu saran Gizzem tam kapının koluna uzanmışken düşmüş, ablası ise yerde sırt üstü baygın yatıyorlardı. Saat 21.30'da banyoya girdiler, 22.01'de eve ambulans geldi ve hastaneye kaldırdık. Gizemim sanki ölecekmiş gibi son banyosunu evinde yaptı. Acım çok büyük. Konuşamıyorum. Dayanamıyorum dedi.

VALİ HARPUT EVLADIMI KAYBETMİŞ KADAR ÜZÜLDÜM

Bu arada, incelemelerde bulunmak üzere Orhangazi'de bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Gizem'in ölümüyle ilgili bir soru üzerine 'Bu sabah çok üzücü bir haber aldık. Geçen yıl gündeme gelen ve zekasıyla hepimizi etkileyen kızımız Gizem'in şofben zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiğini öğrendim. Kendi evladımı kaybetmiş kadar üzüldüm. Ne yazık ki ülkemizde bu şofben facialarının önene geçemiyoruz. Valilik olarak geçen yıl evlere sinyal cihazı dağıtmamıza rağmen iyi bu üzücü olaylarla karşılaşıyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'yi Kahkahaya Boğan Gizem'in Ağlatan Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement