"Türkler Misafirperverdir" Diye 2100 Kilometre Yürüyecekler - Son Dakika
Güncel

"Türkler Misafirperverdir" Diye 2100 Kilometre Yürüyecekler

"Türkler Misafirperverdir" Diye 2100 Kilometre Yürüyecekler

ABD'li Matt Krause ve kız arkadaşı Joy Crow, "Türkler Misafirperverdir" diye Kuşadası'ndan başlayıp, Van'da sona erecek 2 bin 100 kilometrelik yürüyüş yapacak.43 yaşındaki Matt Krause, İstanbul'da 6 yıl yaşadıktan sonra 2009 yılında ABD'ye döndü.

01.09.2012 15:59

ABD'li Matt Krause ve kız arkadaşı Joy Crow, "Türkler Misafirperverdir" diye Kuşadası'ndan başlayıp, Van'da sona erecek 2 bin 100 kilometrelik yürüyüş yapacak.

43 yaşındaki Matt Krause, İstanbul'da 6 yıl yaşadıktan sonra 2009 yılında ABD'ye döndü. Türk insanının misafirperverliğinden etkilenen ve bunu ABD'ye dönüşünde herkese anlatan ve daha sonra da bunun üzerine bir kitap yazan Krause, bu kez kız arkadaşı 31 yaşındaki Joy Crow ile tekrar Türkiye'ye gelerek, Türkiye'yi batıdan doğuya görmeye ve bunu da araç kullanmadan yürüyerek yapmaya karar verdi. Sabah saat 08.00'de Türkiye'nin en batısı Kuşadası Limanı'nın önünden kız arkadaşı Joy Crow ile yürümeye başlayan Matt Krause, Aydın, Denizli, Afyon, Isparta, Konya, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Van'ı kapsayan 2 bin 100 kilometrelik yürüyüşünü 2013 yılının Mart ayı sonunda bitirmeyi hedefliyor. Çok heyecanlı olduğunu anlatan Matt Krause, 7 ay sürecek yürüyüşüne büyük azimle başladığını belirterek, "Toplamda 2 bin 100 kilometre yürüyeceğim. Ayda 3 hafta, haftada 5 gün ve günde yaklaşık 20 kilometre olacak. Her ay 1 hafta dinleneceğim. Nüfusu 200 binin üzerinde olan yaklaşık 10 şehirden geçeceğim. Ancak zamanımın çoğunu şehirlerarasında yürürken geçireceğim. Yolculuğum sırasında otellerde kalmayacağım. Her gün yeni bir yere gittiğimde kendimi muhtara, jandarmaya veya polise tanıtmayı planlıyorum. Eğer biri beni akşam yemeğine veya konaklamam için evine davet ederse, elbette kabul edeceğim. Ancak, herhangi bir davet olmaması durumunda, dışarıda çadırımda kalacağım" dedi.

Çok az Türkçe bilen Krause, "Anlık ihtiyaçlarımı giderecek kadar Türkçe konuşuyorum ve anlıyorum. Bu da bana yürüyüşüm sırasında yeterli olacak. Ama 7 ayı bulacak yürüyüşüm sırasında Türkçe konuşmayı daha çok geliştireceğime inanıyorum. 3 yıl tüm çevreme Türkiye'yi ve Türk insanını anlattım. Ardından da bunu kitap haline getirdim. Türkiye çok enteresan bir yer ve insanlarının müthiş önemli özellikleri var. Türkiye ile ilgili hikayeler anlatmak ve Türk insanının ne kadar misafirperver olduğunu göstermek istiyorum. Bunun için tüm ülkeyi yürümekten daha iyi bir yol olamayacağını düşündüm" diye konuştu. Yürüyüş sırasında 23 kiloyu bulan sırt çantaları kullandıklarını kaydeden Krause, yemek, su ve banyo gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Google Earth üzerinde rotasındaki her 12 kilometrelik bölümü ayrı ayrı incelediğini ve benzin istasyonu, bakkalı olan büyük köylerin nerede olduğunu tespit ettiğini söyledi. Tamamen kendi biriktirdiği paralarla gerçekleştirdiği gezisi boyunca yazacağı kitap için metaryal biriktireceğini belirten Krause, gezinin herhangi bir kısmında kendisine eşlik etmek isteyenleri de yürüyüşüne davet etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Türkler Misafirperverdir' Diye 2100 Kilometre Yürüyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement