
TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, beraberindeki heyet ile birlikte MÜSİAD'a (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) nezaket ziyaretinden bulundu. Toplantıda, kurumların vizyonlarının neler olması gerektiği ve örgütlerin karşılaştığı sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından bir açıklama yapan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, ülke sorunlarını ilgilendiren konularda bütün kurumların ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Farklılıkların bu ülkenin zenginliği olduğu belirten Çenesiz, "Her sektörden, her bölgeden, her siyasi görüşten, her inançtan, her etnik kökenden gelen ve farklı büyüklüklerdeki şirketleri yöneten iş insanlarını bünyesinde barındıran TÜRKONFED bu özelliğiyle adeta bir Türkiye profili oluşturuyor" dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise yaptığı açıklamada, Hükümet'in açıkladığı 2023'e yönelik makro ekonomik hedefleri işadamları ve toplumun gerçekleştireceğini söyleyerek, "Bu hedefler, belli bir siyasi irade tarafından koyulmuş olabilir ama toplumun bütün kesimlerinin bu hedefleri sahiplenmesi gerekir. 2023'de dünyanın 10. büyük ekonomisi olma arzusundaysak, TÜRKONFED de, MÜSİAD da, diğer kurum ve kuruluşlar da ortak çalışma alanları oluşturmalı ve hep birlikte bu hedefi tutturmaya odaklanmalı" dedi.
MÜSİAD'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Görenoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nail Olpak, Yönetim Kurulu Üyesi Nazım Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Köse ve Genel Sekreter Eyüp Vural hazır bulunurken, TÜRKONFED'i, Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sefa Targıt ve Genel Sekreter Arzu Turhan temsil etti.
Son Dakika › Güncel › Türkonfed’den Müsiad’a Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?