'tutuklu Başkanlar Serbest Bırakılsın' Eylemi - Son Dakika
Güncel

'tutuklu Başkanlar Serbest Bırakılsın' Eylemi

\'tutuklu Başkanlar Serbest Bırakılsın\' Eylemi

BDP'li Viranşehir ve Suruç Belediye Başkanları için her perşembe günü ilçelerde yapılan eylem 2. yıldönümünde kent merkezinde gerçekleştirildi.

14.04.2011 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, KCK operasyonu kapsamında tutuklanan BDP'li Viranşehir ve Suruç Belediye Başkanları için her perşembe günü ilçelerde yapılan eylem 2. yıldönümünde kent merkezinde gerçekleştirildi. 'Başkanlarımızı istiyoruz' pankartı açan BDP üyeleri, sendika temsilcileri ve belediye çalışanları, "2 yıldır tutuklu olan belediye başkanları ve siyasiler serbest bırakılsın" dedi.

Öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde düzenlenen eyleme, aralarında BDP, Tüm Bel-Sen, KESK üyeleri ile Suruç ve Viranşehir belediyesi çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 50 kişi katıldı. Her hafta yapılan ve 'Kara Perşembe' adı verilen eylemlerini bu kez ilçeler yerine kent merkezinde yapmayı kararlaştırdığını söyleyen ve 'Başkanımızı istiyoruz' yazılı pankart açan grup adına açıklama yapan Şeyhmus Çakırtaş, 2 yıl önce yapılan KCK operasyonunda Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin'in de aralarında bulunduğu 10'u belediye başkanı 152 siyasetçinin tutuklandığını hatırlatarak, "14 Nisan 2009 tarihinde KCK adı altında yapılan operasyonda 152 siyasetçimiz tutuklandı ve halen cezaevinde bulunuyorlar.

İki yıl önce bugün başlatılan bu siyasi operasyonlar furyası giderek devam etmiş, çok sayıda siyasetçinin tutuklanmasına neden olmuştur. Cezaevinde olan başkanlarımız bütün itiraz ve taleplere rağmen serbest bırakılmamaları adalet kavramına sığmaz. Bu tutuklamalar tamamen siyasidir ve hukukla alakası yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama görülmemiş, bu kadar fazla sayıda belediye başkanı tutuklanmamıştır. En karanlık dönemlerde bile halkın oylarıyla seçilenler baskı görse bile toplu bir şekilde hapsedilmemiştir. Bizler, belediye çalışanları olarak her perşembe günü hizmeti durdurup, başkanlarımızın serbest kalması için eylem yapıyoruz. Ancak bu güne kadar ne hükümet, ne de mahkeme sesimizi duydu. Tutuklanan 152 siyasetçimizin yargılandığı davanın 20. duruşması 19 Nisan'da görülecektir. Umuyor ve diliyoruz ki yoğun tepkilere neden olan bu davada tutuklu bulunan başkanlarımız özgürlüklerine kavuşur ve görevlerinin başına geçer. "

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'tutuklu Başkanlar Serbest Bırakılsın' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement