Tutuklu Öğrenciler İçin Cezaevi Önünde Ders - Son Dakika
Güncel

Tutuklu Öğrenciler İçin Cezaevi Önünde Ders

Tutuklu Öğrenciler İçin Cezaevi Önünde Ders

Tutuklu öğrencilere dikkat çekmek amacıyla "Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Ağı"nın düzenlediği eylemde Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Özgen ile Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatma Gök, Bakırköy Kadın Tutukevi önünde ders verdi.

26.02.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tutuklu öğrencilere dikkat çekmek amacıyla "Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Ağı"nın düzenlediği eylemde Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Özgen ile Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatma Gök, Bakırköy Kadın Tutukevi önünde ders verdi.

Eğitim politikaları konusunda uzaman olan Gök öğrencilere, Kadınların Eğitim sistemi ile ilgili nasıl bir karmaşık ilişki içinde bulunduklarına dair bir ders verdi. Özgen ise temsili olarak yoklama aldı. Yoklamada Bakırköy Kadın Tutukevi'nde tutuklu bulunan öğrencilerin isimlerini okuyan Özgen'e derse katılan öğrenciler burada diyerek cevap verdi. Dersten sonra "Tutuklu Öğrencilere Özgürlük" pankartı açan grup slogan attı. Yapılan basın açıklamasında da her geçen gün tutuklu öğrenciler listesinin güncellendiği belirtilirken, "Hızlarına yetilemediğimiz de oluyor. Daha gözaltı işlemleri sürerken havuz medyası kimin tutuklanacağını ağzından kaçırabiliyor. Tutuklanmak için özel bir sebebi olmasına da gerek yok. Herhangi bir ihbar içerikli e-mail dahi ihbar edilen kişinin tutuklanması için yeterli. " denildi. Açıklamada, "Öğrenciler sebepsizce tutuklanırken, yaşadıkları en büyük mağduriyetin öğrenim haklarının kısıtlanması veya ellerinden alınması da oluyor. Derhal hepsine, tüm tutuklu öğrencilere özgürlük diliyoruz. Onların gidemediği dersleri buraya getirdik. Hocaları ve arkadaşları olarak cezaevlerindeki arkadaşlarımızla dayanışmayı büyütüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"İçerde dışarda hücreleri parçala" sloganı atan öğrenciler daha sonra buradan ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tutuklu Öğrenciler İçin Cezaevi Önünde Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement