Üç Çiftçi Cinayeti Aydınlatıldı - Son Dakika
Güncel

Üç Çiftçi Cinayeti Aydınlatıldı

Üç Çiftçi Cinayeti Aydınlatıldı

Foça'da askeri araca ve Viranşehir'deki uygulama noktasına yapılan saldırının failleri tarafından öldürüldüğü belirlenen çiftçilerin yakınları olayın aydınlatılmasından memnun.

07.09.2012 14:25  Güncelleme: 14:24

Foça'da askeri araç ile Şanlıurfa Viranşehir'deki uygulama noktasına yapılan saldırıyı gerçekleştiren teröristlerce öldürüldüğü belirlenen çiftçilerin yakınları olayın aydınlatılmasını memnuniyetle karşıladı.

Foça'da 6 Ağustos'ta kaybolan ve bir gün sonra tarla ölü bulunan Yusuf Kafalı (59), Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirin'in (46) yakınları, olayın aydınlatılmasının bir nebze de olsa kendilerini rahatlattığını söyledi.

Öldürülen Yusuf Kafalı'nın annesi Sıdıka Kafalı (85), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun katillerin belirlenmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sabah katillerin ortaya çıkarıldığını haber verdiler. Katillerin bulunmasına çok sevindim, rahatladım. Öldürüldüğünden beri gözyaşı döküyorum. Oğlumun kimseyle husumeti yoktu. Köyün 'Koca Yusuf'uydu, nasıl kıydılar. Burada benimle yaşıyordu. Evladım gitti, ben burada yalnız kaldım. Oğluma kıydılar, gitti gelmez, bu yaşımda yalnız kaldım."

Zekeriya Toksuz'un oğlu Selim Toksuz (31) ise babasının ve yanında çalıştığı Yusuf Kafalı'nın katillerin bulunması ve olayın aydınlatılmasının kendilerini rahatlattığını dile getirdi.

Babasının öldürülmesinden bu yana, sürekli "niye oldu, kim, neden yaptı-" sorularının akılına takıldığını anlatan Koksuz, şunları söyledi:

"Babamın öldürülmesi zoruma gidiyordu. Şimdi en azından katilleri biliyoruz. Azap çekiyordum, şimdi rahatladım. Ne maksatla babamı öldürdüler, kime ne zararı vardı. Kimseyle husumetimiz yoktu. Babam ekmeği için Yusuf Kafalı'nın yanında çalışıyordu. Ekmeğinin peşindeydi. 5 dakikalık bir iş için pamuk tarlasına gittiler. Suyun yönünü değiştirip döneceklerdi. Arabanın içinde ikisini de öldürüp yol kenarındaki çukura attılar. Üzerlerine toprak atarak, torbalarla örtmüşler."

Bahri Şirin'in babası Ahmet Şirin (71) ise katillerin belirlenmesinin kendilerini rahatlattığını belirterek, "En azından şimdi kimseden şüphe duymayız. Oğlum mısır tarlasını sulamaya gitmişti. Öldürüm üzerini sazlarla kapatmışlardı" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Karasu

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üç Çiftçi Cinayeti Aydınlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement