Ücretsiz1herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Ücretsiz1herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması Sonuçlandı

Ücretsiz1herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması Sonuçlandı

Renault, Total ve TTKÖD'nin Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması'nda birinci olan Özel İzmir Efes Koleji 3A Sınıfı, Türkiye'yi Fransa'da anlamlı bir sloganla temsil edecek.

28.04.2011 15:51

Türkiye'yi Fransa'da İzmirli öğrenciler temsil edecek?

Renault, Total ve TTKÖD'nin Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması'nda birinci olan Özel İzmir Efes Koleji 3A Sınıfı, Türkiye'yi Fransa'da anlamlı bir sloganla temsil edecek:

'Emniyet Kemeri Engel Değil, Engelli Olmamak İçindir'

Renault, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin 8'nci kez düzenlediği Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması'nda Türkiye'nin 'trafik elçisi' öğrencileri belli oldu. 'Emniyet Kemeri Engel Değil, Engelli Olmamak İçindir' diyen Özel İzmir Efes Koleji'nin 3A sınıfı, Türkiye'yi Fransa'da temsil edecek...

Renault, Total ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği'nin düzenlediği Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması Türkiye Finali bugün İstanbul'da yapıldı. Bu yıl 8'nci kez gerçekleştirilen yarışmanın Türkiye birincisi ise Özel İzmir Efes Koleji'nin 3A şubesi oldu. Öğrencilerin Türkiye'yi Fransa'da temsil edecekleri afişin sloganı ise çarpıcı bir soruna ve sonuçlarına dikkat çekiyordu: 'Emniyet Kemeri Engel Değil, Engelli Olmamak İçindir?.

Yarışmaya, yol güvenliği eğitiminde Türkiye'nin en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Sokakta İlk Adımlar'dan yararlanan öğrenciler katılabiliyordu. Türkiye Birincisi öğrenciler, 27-29 Mayıs 2011 tarihlerinde Fransa'da Renault tarafından konuk edilecek ve Paris'te Eurodisneyland'de düzenlenecek olan Uluslararası Herkes İçin Güvenlik Buluşması'nda Türkiye'yi temsil edecekler.

İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, çocukların trafikte büyüklerden daha çok risk ve tehditle karşı karşıya olduklarını vurguladı ve şunları dile getirdi:

'Bundan 9 yıl önce yol güvenliği sorununun çözümü için çok temel bir karar aldık ve çocuklarımızı yollardaki risk ve tehditlere karşı eğitmeye başladık. İstatistikler, Türkiye'de 0-9 yaş arası çocukların diğer yaş gruplarına göre iki kat daha fazla risk altında olduklarını gösteriyor. İşte 'Sokakta İlk Adımlar' bu riski azaltma isteğiyle doğdu. Projemize başlarken, gelecekte Türkiye yollarının daha güvenli olmasını hayal etmiştik. Bu hayalin başrolünde de çocuklarımız vardı. Amacımız; onlara yol güvenliği bilincini aşılamak, trafikteki risklere karşı uyarmak ve trafikte başkalarının haklarına saygılı yurttaşlar olmalarına katkı sağlamaktı. ve 9 yılın sonunda, bu projeden yol güvenliği açısından çok riskli 40 ilde, 800 bin öğrencimiz yararlandı. Bugün de, bu projemizle buluşan öğrencilerimizin birbirinden anlamlı afişlerini görüyor, çabamızın boşa gitmediğini görmekten de büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımıza gelecek umudumuzu çoğalttkarı için teşekkür ediyorum. ?

'Çocuklar güvenlik bilincini çevrelerine de taşıyacak?

İbrahim Aybar'dan sonra söz alan TOTAL Oil IK ve İdari İşler Direktörü Ayşe Ürgen de şöyle konuştu:

'Total Grubu olarak, eğitim projelerine destek vermek, çalıştığımız ülkelerde en önem verdiğimiz konulardan bir tanesidir ve Türkiye'de yol güvenliği ile ilgili olarak Renault'nun 'Sokakta İlk Adımlar' projesine beş yıldır katılmaktan çok mutluyuz. Bu proje ile çocuklarımızın öğrendiklerini kendi hayatlarına yansıtmaları yanında, ailelerine ve çevrelerine de taşımalarını hedefliyoruz. Eğitim sırasında aldıkları bilgileri yorumlamalarına imkan veren bu afiş yarışması işte bu amaçla proje içindedir?.

'Her yıl bir milyon kaza oluyor'

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hitay Güner ise konuşmasında dünyada her yıl 1 mliyon insanın trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini, Türkiye'de de her yıl 1 milyon trafik kazası olduğunu hatırlatarak, öğrencilere şöyle seslendi:

'Zaman düşündüğünüzden hızlı geçecek. Siz ileride ülkenin sorunlarını saptayan ve çözen kişiler olacaksınız. Yol güvenliğine duyduğunuz bu ilginizi devam ettiriniz, çevrenizi daha bu günden etkilemeye başlayınız, sizden büyük de olsalar trafikte hatalı hareket edenleri her zaman uyarınız. Böylece hem onları olası tehlikelerden uzaklaştırmış, hem de siz kendinizi daha bilinçli hazırlamış olursunuz. . '

'Okula güvenlik içinde gitmek'

Ana teması 'Okula güvenlik içinde gidelim' olan yarışmaya, Sokakta İlk Adımlar proje uygulama okullarından toplam 745 afiş katıldı. Jürinin belirlediği diğer finalist okullar şunlardı:

İzmir Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu (3A sınıfı), İstanbul Özel Denizatı İlköğretim Okulu (3E sınıfı), İstanbul Özel Balkan İlköğretim Okulu (3A sınıfı), Özel Antalya Koleji İlköğretim Okulu (3D sınıfı) ve İstanbul Okçu Musa İlköğretim Okulu (3B sınıfı).

Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması Ulusal Jürisi'nde bu yıl şu isimler yer aldı:

İbrahim Aybar (Renault Mais Genel Müdürü), Olivier Chalvon-Demersay (TOTAL Oil Türkiye Genel Müdürü), Hitay Güner (Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı), Muammer Yıldız (İstanbul Milli Eğitim Müdürü), Ayşenur Özturanlı (Çocuk ve Kent Derneği Başkanı), Cemalettin Gürsoy (Birleşik Sakatlar Federasyonu Başkanı), Meliha Okur (Sabah Gazetesi Yazarı), Jale Özgentürk (Radikal Gazetesi Ekonomi Müdürü), Hakan Güldağ (Dünya Gazetesi Yayın Yönetmeni), Nuran Çakmakçı (Hürriyet Gazetesi Eğitim Editörü), Özlem Yüzak (Cumhuriyet Gazetesi Yazarı), Günseli Özen Ocakoğlu (Marketing Türkiye Dergisi Yayın Yönetmeni), Dursun Önal (Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı), Fügen Toksü (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Başkanı), Özgür Atanur (Doğan Egmond Çocuk Kitapları Genel Müdürü), Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin (Pediatrist, Pediatrik Nörolog), Yeşim Ayöz (Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği Başkanı), Erol Evgin (Sanatçı), Sami Güleçyüz (Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı), Yusuf Ahmet Kulca (Umut Çocukları Derneği Başkanı).

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ücretsiz1herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement