Ucuz Romana Dönüşen Hayatların Sergisi - Son Dakika
Güncel

Ucuz Romana Dönüşen Hayatların Sergisi

Ucuz Romana Dönüşen Hayatların Sergisi

Sinema Oyuncusu Nurhan Nur ile Yönetmen Atıf Yılmaz'ın Kızı Kezban Arca Batıbeki'nin Resim ve Fotoğraflarından Oluşan Kişisel Sergisi Beyoğlu'ndaki Passage Petits-champs'da Açıldı. Sergisine Çok Beğendiği Pulp Fiction (ucuz Roman) İsimli Filmin Adını Veren Kezban Arca Batıbeki "kadınların Kendi Aralarındaki Sürtüşmelerini Esprili Bir Şekilde Göstermeye Çalıştım ve Onların Birbirleriyle Savaşan Hallerini Sergiledim. Bu Sergideki Konumuz 'ucuz Roman'lara Dönüşen Hayatlarımız Diyebiliriz" Dedi.

09.06.2010 20:00

SİNEMA oyuncusu Nurhan Nur ile Yönetmen Atıf Yılmaz'ın kızı Kezban Arca Batıbeki'nin resim ve fotoğraflarından oluşan kişisel sergisi Beyoğlu'ndaki Passage Petits-Champs'da açıldı. Sergisine çok beğendiği Pulp Fiction (Ucuz Roman) isimli filmin adını veren Kezban Arca Batıbeki "Kadınların kendi aralarındaki sürtüşmelerini esprili bir şekilde göstermeye çalıştım ve onların birbirleriyle savaşan hallerini sergiledim. Bu sergideki konumuz 'Ucuz Roman'lara dönüşen hayatlarımız diyebiliriz" dedi.

Kişisel sergilerine sevdiği filmlerin isimlerini veren Ressam Kezban Arca Batıbeki, 'Game', 'Deep Blue' ve 'Angel Heart'ın isimli sergilerinin ardından bu kez de Quentin Tarantino'nun 1994 yapımı Pulp Fiction 'Ucuz Roman' isimli filminden esinlenerek yola çıktı. Resim ve fotoğraflarında kadın simgelerini ağırlıklı olarak kullanan Kezban Arca Batıbeki'nin Pulp Fiction isimli sergisinin açılış kokteyli sanatseverlerin ve dostlarının katılımıyla gerçekleşti.

Eserlerinde kadınların sürtüşmelerini esprili bir şekilde ele almaya çalıştığını söyleyen Kezban Arca Batıbeki, "Bu ışıltılı ama yapay dünyayı anlatan resim ve fotoğraflara 'Pulp Fiction' ismi öylesine oturdu ki ben de sergiye bu ismi verdim. Esprili olması için kadınların savaşan hallerini sergiledim ve aynı zamanda da kiliselerin duvarlarında bulunan ikonografik resimlere ve meleklere de gönderme yapan bazı konular işledim" dedi. Kezban Arca Batıbeki Contemporary 2009'da sergilenen da Vinci Şifresi'nin de yer aldığı serginin 10 Temmuz 2010'a kadar gezilebileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ucuz Romana Dönüşen Hayatların Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement