Uetd'den Seçimlerde Çalışanlara Teşekkür Belgesi - Son Dakika
Güncel

Uetd'den Seçimlerde Çalışanlara Teşekkür Belgesi

Uetd\'den Seçimlerde Çalışanlara Teşekkür Belgesi

"ilerdeki seçimlerde, sadece başkonsolosluk binalarında değil, ek olarak başkonsoloslukların belirleyeceği şehir ve merkezlerde de oy kullanma işlemi yapılacak" Merkezi Köln'de bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Gelsenkirchen şubesi, 1 Kasım milletvekili seçimleri süresince Gelsenkirchen ve çevresinde gönüllü olarak görev yapan çok sayıda cami dernek yetkililerine ve sponsor şirket sahiplerine birer teşekkür belgesi verdi.

17.11.2015 12:36

"ilerdeki seçimlerde, sadece başkonsolosluk binalarında değil, ek olarak başkonsoloslukların belirleyeceği şehir ve merkezlerde de oy kullanma işlemi yapılacak"

Merkezi Köln'de bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Gelsenkirchen şubesi, 1 Kasım milletvekili seçimleri süresince Gelsenkirchen ve çevresinde gönüllü olarak görev yapan çok sayıda cami dernek yetkililerine ve sponsor şirket sahiplerine birer teşekkür belgesi verdi.

UETD Gelsenkirchen şubesi dün akşam, Konak Restorant'ta yemekli bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Gelsenkirchen ve çevresinden 100 km mesefadeki Münster Başkonsolosluğu'nda 26. dönem milletvekili seçimleri için oy kullanmak zorunda kalan vatandaşlara, bilgilendirme ve ulaşım desteği sağlayan farklı cami derneklerin yöneticileri ve sponsor şirket temsilcileri katıldı. Toplantıda bulunan UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, UETD Ruhr Bölge Başkanı Yaşar Çördük ve Muharrem Uslubaş birer konuşma yaparak, 8-25 Ekim 2015 tarihleri arası Gelsenkirchen ve çevresinde oy kullanmak isteyen vatandaşlara seçim bilgilendirmesi ve özel kiralanan toplu taşıma araçlarıyla Münster Başkonsolosluğu'na taşıma desteği sunan dernek görevlilerine ve sponsorlara teşekkür etti.

SIRADA ALMANYA SEÇİMLERİ VAR

"Yurt dışında yaşayan Türk toplumu olarak daha önce seçim kültürüne alışık olmadığımız için, cumhurbaşkanlığı seçiminde katılım yüzde sekizlik gibi düşük bir seviyede kaldı" diyen UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, "sonrasında girişimlerimizle randevu sisteminin kaldırılması ve sandık mekanlarının değişikliği ile önce 7 Haziran seçimlerinde, ardından da son 1 Kasım seçimlerinde katılım oranını hızla yükselmiştir. Bunda kuşkusuz bizim teşkilatlarımızın, büyük çabaları rol oynadı. Emeği geçen her dava arkadaşımıza teşekkür ediyorum. İlerde ki seçimlerde, sadece başkonsolosluk binalarında değil, ek olarak başkonsolosluklarımızın belirleyeceği şehir ve merkezlerde de oy kullanma işleminin yapılacağını müjdelemek istiyorum" şeklinde konuştu. Çelik, Türkiye için seçimleri geride bıraktık, iki yıl sonra yaşadığımız ülkede seçimler yapılacak. Artık buranın seçimleri için çalışmalıyız ve bizim cenahımızdan arkadaşlarımızı, Almanya parlamentosuna milletvekili olarak göndermeliyiz" dedi.

UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş ise davetlilere, "Seçim süresince çok çalıştık, hepinizin büyük desteği oldu. Sayenizde Münster Başkonsolosluğu'nda da, en fazla katılımı Gelsenkirchen'den giden seçmenlerimiz oldu. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ve yemek ikramının ardından UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ile UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, birlikte seçim süresince çalışan gönüllülere, sponsorlara ve habercilere birer teşekkür plaketi taktim etti.

Görüntü dökümü

-UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik konuşmasından bölümler

-UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş konuşurken

-Davetlilere telekkür belgesi taktim edilirken

-Tüm davetliler ve UETD yöneticileri toplu olarak poz verdiler

UETD Ruhr Bölge Başkanı Yaşar Çördük konuşmasından kısa bir bölüm

Haber-kamera: Temel ELCİVAN-GELSENKİRCHEN/DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uetd'den Seçimlerde Çalışanlara Teşekkür Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement