Uganda Hükümeti, "Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli"Ni İncelemek İçin Türkiye'ye Heyet Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Uganda Hükümeti, "Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli"Ni İncelemek İçin Türkiye'ye Heyet Gönderdi

Uganda Hükümeti, "Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli"Ni İncelemek İçin Türkiye\'ye Heyet Gönderdi

Uganda hükümeti, kentsel dönüşümde örnek teşkil eden "Avcılar Modeli"ni incelemek için Türkiye'ye heyet gönderdi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’yi ziyaret eden Uganda Çevre ve Şehircilik Bakanı Hon. Obiga Kania ve heyeti Avcılar’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

28.10.2022 17:33  Güncelleme: 17:37

Uganda hükümeti, kentsel dönüşümde örnek teşkil eden "Avcılar Modeli"ni incelemek için Türkiye'ye heyet gönderdi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'yi ziyaret eden Uganda Çevre ve Şehircilik Bakanı Hon. Obiga Kania ve heyeti Avcılar'da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli tarafından Birleşmiş Milletler'de (BM) tanıtılan "Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli", bu kez Uganda Cumhuriyeti'nin gündeminde. Uganda Cumhuriyeti'nde kurulacak 9 yeni şehir için dünyadaki şehir planlamalarını inceleyen Uganda Çevre ve Şehircilik Bakanı Hon. Obiga Kania ve heyeti, Avcılar'da yürütülen belediyecilik faaliyetlerini incelemek üzere kenti ziyaret etti.

Avcılar Belediye Başkanlığı binasında Başkan Turan Hançerli'yi ziyaret eden Uganda Çevre ve Şehircilik Bakanı Hon. Obiga Kania ve beraberindekiler, Avcılar'da yürütülen projeler hakkında bilgi aldı, fikir alışverişinde bulundu.

Uganda heyetine bir sunum yapan Avcılar Belediyesi yöneticileri; Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli, akıllı belediyecilik, belediye yönetim akışı, altyapı işleri, şehir planlaması, belediye gelir kalemleri, mali hizmetler gibi belediyecilik konularında tecrübelerini paylaştı.

"VİZYONER ÇALIŞMALARIMIZLA DÜNYAYA ÖRNEK OLUYORUZ"

Vizyoner çalışmalarının dünyaya örnek olduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, şunları söyledi:

"Bugün çok uzaklardan Doğu Afrika'dan misafirlerimiz vardı. Uganda Çevre ve Şehircilik Bakanı ekibiyle ve konsolosla birlikte bizi, Avcılar'ı ziyaret etti. Uganda; nüfusu hızla artan, çok yoğun bir şehir göçü alan ve dolayısıyla buna hazırlanmak isteyen bir yer. Sayın bakan dünyanın birçok yerindeki deneyimleri görmek istediklerini ve Türkiye'de de Avcılar'ın çalışmaların gerek Birleşmiş Milletler nezdinde gerek Avrupa Birliği (AB) nezdinde gerekse yerelde yürütülen çalışmalarımızın dikkat çektiğini belirttiler. Bu sebeple; Avcılar'ı yakından tanımak ve Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli'ni yerinde görmek ve Uganda'da yapacakları şehir uygulamalarında bundan faydalanmak istediklerini söylediler. Biz de bundan çok büyük memnuniyet duyduğumuzu belirttik. Deneyimlerimizi gerek belediye başkanı olarak ben gerekse farklı birimlerdeki çalışma arkadaşlarımız bilgilendirme yapıyorlar. Biz de bir devletle bir belediyenin doğrudan iletişim kurması konusunda memnunuz. Uganda'ya bir katkımız olursa ne mutlu bize. Bu tür ilişkiler dünyanın ne kadar küçük olduğunu, bilginin sınır tanımadan ne kadar hızlı yayıldığını gösteriyor. 10 yıl önceki dünya değil, bugünün dünyasını kavrayıp yarına güvenle bakacak bir kent bir ülke ve bir dünya inşa etme vizyonuyla ilerlemeye devam ediyoruz. Avcılar 2029 vizyonumuz şimdiden dünyanın çok farklı ülkelerinden fark edildik."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Uganda Hükümeti, 'Kentsel Dönüşümde Avcılar Modeli'Ni İncelemek İçin Türkiye'ye Heyet Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement