Ukrayna İçin Dörtlü Toplantı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ukrayna İçin Dörtlü Toplantı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

ABD, Rusya, AB ve Ukrayna önümüzdeki hafta yapacakları toplantıda krizi aşmanın yollarını arayacak.

Ukrayna'daki krizin aşılması ve taraflar arasında doğrudan diyaloğun sağlanması amacıyla Avrupa Birliği (AB), ABD, Rusya ve Ukrayna, önümüzdeki hafta dörtlü formatta yapılacak toplantıda bir araya gelecek.

AB Komisyonu yetkilileri, toplantının yeri, tarihi ve içeriği konusunda görüşmelerin sürdüğünü belirten diplomatik kaynaklar, dörtlü toplantının gelecek hafta perşembe Cenevre'de yapılmasının öngörüldüğünü belirtiyor.

Toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsa'nın katılması bekleniyor.

AB ve ABD'nin ana hedefini, yaptırımları ağırlaştırma opsiyonunu rafa kaldırmadan diyalog kanallarını açık tutup krizin bir an önce sona erdirilmesini sağlamak oluşturuyor. - Brüksel

Kaynak: AA