Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

12.06.2014 21:03  Güncelleme: 09:10

Poroşenko ile Putin, Ukrayna'nın doğusunda ateşkesin sağlanması ve olayların sona ermesi için atılması gereken barışçıl adımları görüştü.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda ateşkesin sağlanması ve sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesine yönelik atılması gereken adımları konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Poroşenko'nun öğleden sonra Putin ile önemli bir telefon konuşması yaptığı belirtildi.

Poroşenko'nun ülkenin doğusundaki sorunun çözümüne yönelik planının değerlendirildiği görüşmede, iki devlet başkanı söz konusu bölgede ateşkesin sağlanması ve sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesine yönelik atılması gereken adımları da görüştüğü vurgulandı.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada da Proşenko'nun Putin'e, ülkesindeki sorunun çözümüne yönelik planını anlattığı kaydedildi.

Putin ve Poroşenko'nun, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunu değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, Poroşenko'nun "Rusya günü" dolayısıyla Putin'i kutladığı bilgisi yer aldı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika


Advertisement