Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda ateşkesin sağlanması ve sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesine yönelik atılması gereken adımları konuştu.
Ukrayna Devlet Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Poroşenko'nun öğleden sonra Putin ile önemli bir telefon konuşması yaptığı belirtildi.
Poroşenko'nun ülkenin doğusundaki sorunun çözümüne yönelik planının değerlendirildiği görüşmede, iki devlet başkanı söz konusu bölgede ateşkesin sağlanması ve sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesine yönelik atılması gereken adımları da görüştüğü vurgulandı.
Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada da Proşenko'nun Putin'e, ülkesindeki sorunun çözümüne yönelik planını anlattığı kaydedildi.
Putin ve Poroşenko'nun, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunu değerlendirdiği ifade edilen açıklamada, Poroşenko'nun "Rusya günü" dolayısıyla Putin'i kutladığı bilgisi yer aldı. - Kiev
Son Dakika › Güncel › Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.