Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ukrayna\'nın Doğusundaki Gelişmeler

Ayrılıkçılar Donesk'teki sivilleri tahliye etmeye hazırlanıyor.

10.07.2014 19:10

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların kurduğu "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin Başbakanı Aleksandr Boroday, bölgedeki sivillerin tahliye edileceğini bildirdi.

Donetsk'teki basın mensupları önüne ayrılıkçıların kurduğu "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin Savunma Bakanı İgor Strelkov ile çıkan Boroday, sivillerin tahliyesine ilişkin "Biz bunu yapmaya mecburuz. Rusya, yüzbinlerce mülteciyi kabul etmeye hazır olmalı. Çünkü sivillerin çoğu Rusya Federasyonu'na gitmek istiyor" dedi.

Tahliyenin birkaç gün içerisinde başlayacağını belirten Boroday, bunun için koridor hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

Boroday, Slavyask'ı Ukrayna ordusuna bırakmak zorunda kaldıklarının kendileri için üzücü olduğunu ancak bu kararın savunma stratejisi bakımından doğru karar olduğunu söyledi. Çatıştıkları alanı küçülterek birliklerini bir araya topladıklarını dile getiren Boroday, bu şekilde savunma kabiliyetlerini yükseltecek ve "düşmana" daha etkili darbe yapacaklarını savundu.

Donetsk'deki durumun ciddiyetini koruduğunu vurgulayan Boroday, şehirde sivil hayatı kısıtlayacaklarını ve sivillerin askeri düzeni daha fazla hissedeceklerini söyledi.

Donetsk'i terketmeyeceklerini, sonuna kadar savunacaklarını ve daha sonra da diğer bölgeleri "işgalden" kurtaracaklarını ifade eden Boroday, bu mücadelede Kremlin yönetiminin kendilerine daha fazla yardım etmesini umduğunu dile getirdi.

Ukrayna ordusu tarafından her yönden kuşatıldıklarını kaydeden İgor Strelkov, Karlovka, Seversk'de çatışmalar yaşandığını ve Seversk kentini terketmek zorunda kaldıklarını, Karlovka'da ise Ukrayna ordusuna ait 2 tankı vurduklarını bildirdi.

Basın mensuplarının "Donetsk halkının bağımsızlık mücadelesi neden iki Rusya vatandaşı tarafından yönetiliyor?" sorusuna ise Boroday "Hatta iki Moskovalı diyebiliriz. Bu olabilir. Bunda korkulacak bir şey yok" diye cevapladı.

Toplantıdaki soruların çoğunluğunun Rus yanlısı komutanlar arasındaki sürtüşme ve yetki gasbı olaylarına ilişkin olması dikkati çekti. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement