Ülkemli Öğrencilerden Belediyeye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ülkemli Öğrencilerden Belediyeye Ziyaret

Ülkemli Öğrencilerden Belediyeye Ziyaret

ODTÜ Ülkem Koleji'nin 4. sınıf öğrencileri, yerel yönetimleri daha yakından tanımak amacıyla Manisa Belediyesi'ni ziyaretti.

17.05.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkan Vekili Mimar Azmi Açıkdil tarafından ağırlanan öğrenciler, Açıkdil'e çeşitli sorular yöneltti. Manisa Belediyesi'nin hizmetlerini yakından takip ettiklerini, çocuk ve gençler için yapılan çalışmaları beğendiklerini söyleyen öğrenciler, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'ndan etkilendiklerini belirttiler.

Yerel yönetimleri mutfağında öğrenmek üzere Manisa Belediyesi'ni ziyaret eden ODTÜ Ülkem Koleji'nin 4. sınıf öğrencileri, Belediye Encümen Salonu'nda ağırlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil tarafından karşılanan öğrencilere Müdür Yardımcısı Melahat Güvenç, sınıf öğretmenleri Gülsen Öztürk, Necla İşbitiren, Mukadder Dere, Gülsen Öztürk ile yardımcı öğretmen Nurdan Özkan ve halkla ilişkiler uzmanı Hatice Kuzu Erdoğan eşlik etti. Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Açıkdil, öncelikle kendisini tanıttı. Öğrencilerin 'Belediye Başkanı nasıl seçilir ve neler yapar?', 'Manisa Belediyesi gençler ve çocuklar için hangi çalışmaları yapıyor?', 'Manisa Değişiyor çünkü Manisalı en iyisini hak ediyor diyorsunuz. Bu ne demektir?' şeklindeki sorularını yanıtlayan Başkan Vekili Açıkdil, Manisa Belediyesi'nin tamamlanmış ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi.

Kentin Her Noktasına Hizmet Götürdük

Manisa Belediyesi'nin Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde halkın her kesimine hitap eden projeleri hayata geçirdiğini belirten Başkan Vekili Azmi Açıkdil, "Başkanımız göreve geldiğinde öncelikle belediyenin geçmiş dönem borçlarına yönelik çalışma yaptı. seçim sürecinde 'her mahalleye eşit hizmet edeceğim' dedi ve dediği gibi kentimizin 57 mahallesine her türlü hizmet götürüldü. Saymakla bitmez belki ama öncelikli hizmetlerimizle kaldırımlar, yollar, parklar yenilendi. Eğitime katkı kapsamında okulların talepleri yerine getirildi. Özellikle okul bahçe duvarları kaplanarak, eğitim yuvalarımız güzel bir görüntüye ulaştı. Camilere hizmet götürüldü."

Manisa'nın tarihini yaşatmak amacıyla yapılan çalışmalara değinen Açıkdil, "Manisa'ya has özellikleri gün yüzüne çıkarmak için öncelikle herkesin tanıdığı Manisa Tarzanı olarak bilinen Ahmet Bedevi'nin anısını yaşatmak istedik. Kendisinin Yeşil Manisa hayalini sürdürmeye yönelik olarak betonlar arasında yeşillendirmeler yaptık. Elbette amacımız sizlere daha güzel, daha yaşanılabilir alanlar ortaya çıkarmaktı. Bu kapsamda yollara yeşil kuşak diye tabir ettiğimiz yeşillendirme ve çiçeklendirme çalışması yaptık. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımızın kent içerisinde daha rahat gezebilmesi için kaldırımlara rampalar yaptık. Bu yeşillendirmelerde esnafımızı da düşündük. Kaldırımlardaki uygulamalarımızla onların vitrinin ortaya çıkmasını sağlamış olduk. Bunun yanı sıra insanlarımızın yaya olarak yürümelerini teşfik ettik. Her ne kadar kentimizde otopark sorunumuz olsa da araç kullanımının azalmasıyla beraber bunun da azalacağını düşünüyoruz.

Ayrıca derelerimizi ıslah ederek, halkın muzdarip olduğu koku ve pisliğini ortadan kaldırdık. Manisa'ya has özellikleri ortaya çıkarmak amacıyla yaptığımız çalışmaların bir diğeri de kentimizdeki tarihi binaları gün yüzüne çıkarmaktı. Bu kapsamda tarihi evlerin yanındaki köhne binaları kamulaştırıp, ortaya çıkardık. Örneğin İkiz Ev dediğimiz istasyon altında bulunan binayı restore ettik. Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı eski evleri de satın alıp yeniliyoruz. Bu kapsamda da Kırmızı Ev diye tabir ettiğimiz tarihi evi de satın alıp, restorasyon çalışmalarına başladık. Elbette bu çalışmaları üyesi olduğumuz Anıtlar Kurulu'ndan onayla yapıyoruz." dedi.

Çocuklara Trafik Eğitim Pisti ve Çocuk Köyü

Öğrencilerin 'Çocuklar için yaptığınız projeler nelerdir?' sorusunu da yanıtlayan Başkan Vekili Açıkdil, "İlköğretim öncesi çocuklarımıza yönelik bildiğiniz üzere önemli noktalarda bulunan mahallelerimize Çocuk Kültür Sanat Merkezleri yaptık. Atatürk Gençlik Merkezi'ni hizmete sunduk. Bunun yanı sıra sizlerin faydalanacağı önemli bir projeyi hayata geçirmeye başladık. Bu da Çocuk Trafik Eğitim Pisti'dir. Çalışmaları devam eden projemizin tamamlanması ile birlikte sizlerin uygulamalı olarak öğrenebileceği güzel bir trafik alanını kentimize kazandırmış olacağız. Pistin içerisinde masal kahramanlarıyla renklendireceğimiz kültür-sanat merkezi standartında Çocuk Köyü'nü yapacağız. Her türlü çocuk aktivitesinin yer alacağı güzel bir proje olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Öğrencilerden Çanakkale Şehitleri Anıtı'na Tam Not

Manisa Belediyesi'nin kente kazandırdığı projelerden olan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu gezdiklerini ve çok beğendiklerini ifade eden öğrencilere teşekkür eden Başkan Vekili Açıkdil, "Sizlerin algılaması zor olabilir ama tarihimizi yaşatmak ve şehitlerimizi ölümsüzleştirmek için Saruhan Otel önüne Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu yaptık. Sizler dedelerimizin Çanakkaledeki kahramanlıklarını, orada neler yaptığını müzemizde öğrendiniz. Sizlerin tarihi eğitimi için önemli bir projeyi hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz. Biz dedelerimizden duyduk ama bizim çocuklarımıza anlatacaklarımız da ancak tarihi yaşatmamızla mümkündü. Böyle müzeler, böyle resimler memleketimizi sahiplenmemizin önemli adımlarından biridir." diye konuştu.

Manisa Eski Manisa Değil

ODTÜ Ülkemli öğretmenlerin Manisa Belediyesi'nin özellikle özel tiyatroları her ay Manisa'ya getirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirmesine yönelik konuşan Açıkdil, "Elbette temel hizmetlerimizin yanı sıra halkımızın kültür-sanat ihtiyacına yönelik de çalışıyoruz. Her ay yapılan çeşitli etkinlikler içerisinde tiyatrolara önem veriyoruz. Her tiyatro sahnelenmesinde de salonlarımızın doluyor olması önemli bir ihtiyacı karşıladığımızı gösteriyor.' dedi. İzmir'de yaşayan bir öğrencinin 'Ben İzmir'den gelip gidiyorum. Ailemle Manisa'yı gezdiğimizde çok beğeniyoruz. Burası eskisi gibi değil. Özellikle şehir içerisinin betonlaşmasına karşın siz yeşillendirmeler yapmışsınız. O yüzden teşekkür ediyorum." şeklindeki yorumuna teşekkür eden Açıkdil, "Bizler halkımıza hizmet için bu makamlardayız. Elbette halkımızın da takdir etmesi bizleri gururlandırıyor. Sizler geleceğimizin temel taşlarısınız. Bu anlamda hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ülkemli Öğrencilerden Belediyeye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement