Ülkü Adatape'nin Cenazesi İstanbul'a Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Ülkü Adatape'nin Cenazesi İstanbul'a Gönderildi

Ülkü Adatape\'nin Cenazesi İstanbul\'a Gönderildi

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin cenazesi İstanbul'a gönderildi.

02.08.2012 16:39

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin cenazesi İstanbul'a gönderildi.

TEM Otoyolu Akyazı gişeleri mevkiinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden 79 yaşındaki Ülkü Adatepe'nin cenazesi Akyazı Devlet Hastanesi morgundan alınarak İstanbul'a gönderildi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından gönderilen ve geceden beri hastane önünde bekleyen ambulans tarafından alınan cenaze İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı morguna hareket etti.

Adatepe'nin cenazesini oğlu Ahmet Doğançay'ın rahatsızlığı nedeni ile Ülkülerimizi Yaşatma Derneği (Ülkü-Der) Genel Sekreteri Murat Erdoğan tarafından teslim alındı. Ülkü-Der Genel Sekreteri Erdoğan, Ahmet Doğançay'ın rahatsızlığı nedeniyle cenazeyi almaya gelemediğini söyledi. Doğançay'ın akşamdan beri şokta olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kendisi İstanbul'da cenazeyi kendisi karşılayacak. Cenaze işlemlerini Şişli Belediyesi üstlendi. Ulus Mezarlığı'nda büyük bir ihtimalle gömülmesini bekliyoruz ancak net değil. Tören şeklinde değil normal cenaze olacak. Son görevimizi yaptık. Allah rahmet etsin. Tören şeklinde değil de bir cenaze töreni şeklinde olacak. Özel eşyalarını ben aldım. Atatürk'ün mirası bu çanta Ülkü Hanımdan kalan son şeyler" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ülkü Adatape'nin Cenazesi İstanbul'a Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement