Uluç Gürkan: Soykırım İddialarının Dayanağı Yok - Son Dakika
Güncel

Uluç Gürkan: Soykırım İddialarının Dayanağı Yok

Uluç Gürkan: Soykırım İddialarının Dayanağı Yok

Almanya'nın Bremen kentinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanvekili ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlisi, yazar Uluç Gürkan, 'Ermeni sorununu anlamak, önyargıları aşmak, nefretten arınmak' konulu bir konferans verdi.

25.04.2014 12:30

Almanya'nın Bremen kentinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanvekili ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlisi, yazar Uluç Gürkan, 'Ermeni sorununu anlamak, önyargıları aşmak, nefretten arınmak' konulu bir konferans verdi. Bremen Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) Melia Otel'de düzenlediği konferansa çok sayıda davetli katıldı. Yıllardır sözde Ermeni soykırımı üzerine araştırmalar yapan ve bu konuda kitaplar yazan Gürkan, Ermeni soykırımının tamamen bir yalan olduğunu, iddiaların hukuki ve tarihi gerçeklerle örtüşmediğini dile getirdi.

HALKIMIZ FAZLA BİLGİYE SAHİP DEĞİL

Sözde Ermeni soykırımı iddiaları konusunda Türk halkının yeterli bilgiye sahip olmadığını sadece, "Ermeni soykırımı yapmadık" denildiğini anlatan Uluç Gürkan, "Sözde Ermeni soykırımı iddialarının hem tarihi, hem de hukuki açıdan hiçbir geçerliliği yoktur. 1948 Soykırım Sözleşmesi'ne göre, herhangi bir parlamento, herhangi bir akademik çalışma bu olayı tanımlayamaz. Bunun ancak, uluslararası bir yetkili yargı organı tarafından tanımlanması gerekir. Türkiye uluslararası arenada bu konuda kendisini ifade edememektedir. Oysa Ermeni soykırımı yoktur. Bu konuda kurulan eski mahkemelerde aynı görüşte karar almıştır. Bizim bu kararları gün yüzüne çıkarmamız lazım" dedi.

HİÇ BİR MAHKEME KARARI YOK

Sözde soykırım ile ilgili hiçbir mahkeme kararının olmadığını, aksine kararlar bulunduğunu vurgulayan Uluç Gürkan, "Soykırım iddialarının uluslararası hukuk açısından bir mahkeme kararına dayanması gerekir. Türkiye hakkındaki suçlamalarla ilgili bir mahkeme kararı yoktur. Tam aksine 1921 yılında 29 Temmuz itibariyle İngiliz Kraliyet Başsavcılığının Sevr Antlaşması'na dayanarak yaptığı soruşturma sonucunda bu konuda Türkleri suçlamaya dönük hiçbir kanıt bulunmadığı gerekçesiyle verilmiş bir takipsizlik kararı vardır. Türkiye'nin bu iddialara karşı bütün dünyaya İngiliz Kraliyet Başsavcılığı'nın bu kararını anlatması, aktarması gerekir" diye konuştu.

NEFRET SUÇUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Yahudi soykırımında kişiler hedef alınırken, sözde Ermeni soykırımında Türk halkının hedef alındığına dikkat çeken Gürkan, "Biz şu an tipik bir önyargıyla ve dünyada soykırım kadar ağır bir suç olan nefret suçuyla karşı karşıyayız. Yahudi soykırımı konusunda kişiler suçlanırken, konu Ermeni soykırımı olunca sadece ve sadece Türkiye ve Türk Ulusu hedef alınıyor. Bu haklı değildir, hukuki değildir ve sadece önyargıyla beslenen bir nefrettir" dedi.

Toplantı sonunda konuklar Yazar Uluç Gürkan'la resim çektirip kitabını imzalattılar. Bremen ADD Başkanı Dr. Aydın Genca ve Derneğin 2. Başkanı Recep Ali Tüfek, Gürkan'a bir plaket verdi.

MU(SS) - Bremen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uluç Gürkan: Soykırım İddialarının Dayanağı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement