Uludere'deki Kazada Askerlere Yardıma Koşan Köylüler, Hava Saldırısında Yaşadıkları Aynı Acıyı... - Son Dakika
Güncel

Uludere'deki Kazada Askerlere Yardıma Koşan Köylüler, Hava Saldırısında Yaşadıkları Aynı Acıyı...

Uludere\'deki Kazada Askerlere Yardıma Koşan Köylüler, Hava Saldırısında Yaşadıkları Aynı Acıyı...

Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen ve 9 asker ve bir köy korucusunun şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı kazaya ilk koşan Gülyazı ve Ortasu köylüleri, çocuklarının ölümü sırasında duydukları acıyı, kazada ölen askerler için de...

24.08.2012 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen ve 9 asker ve bir köy korucusunun şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı kazaya ilk koşan Gülyazı ve Ortasu köylüleri, çocuklarının ölümü sırasında duydukları acıyı, kazada ölen askerler için de hissettiklerini söyledi.

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki hava saldırısında oğlunu kaybeden Emine Ürek adlı anne, 9 asker ve bir köy korucusunun şehit olduğu kazada ağır yaralı olan bir askerin 'anne' diye bağırdığını belirterek, "Yerde yaşamını yitiren askerleri görünce oğlum aklıma geldi. Yaralı asker 'anne' diye bağırınca, ben de yardım gelinceye kadar elini tutup başını da dizime koydum" dedi.

Hava saldırısında yaşamını yitiren 34 kişiden biri olan Yüksel Ürek'in annesi Emine Ürek, kazadan sonra olay yerine giderek yaralı askerlere yardım etti. Ağır yaralı bir askerin, 'anne' diye yardım istediğini gördüğü anda ölen oğlunu hatırladığını söyleyen Ürek, "Bizler o askerleri yerde kanlar içinde gördüğümüzde yüreğimiz yandı. Bizim çocuklarımızın cenazeleri gözümüzün önüne geldi. Çok sayıda asker yaşamını yitirdi. Oğlum için canım nasıl yandıysa, o askerler için de aynı şekilde yüreğim yandı. Bir asker 'annem beni kurtar' diye bağırdı. Ben onun elini tuttum ve sıktım. Başını dizime koydum, millet gelene kadar kurtulması için dua ettim. O asker yaralı şekilde kurtuldu sanırım. Bizim çocuklarımız bombalandığı zaman bizim yardımımıza gelmediler ama bizler onların yardımına koştuk. Bizimki anne yüreği" ifadelerini kullandı.

Hava saldırısında hayatını kaybeden Adem Ant'ın ablası Narin Ant da, kazayı duyar duymaz olay yerine koştuklarını ifade ederek, "Araba devrilmişti ve sadece şoför bizim köydendi. 20'yi aşkın kişiydi. Köylülerimiz 34 şehidimizi kurtardığında gösterdiği direnç ve çabayı, kazada askerleri kurtarmak için de aynı şekilde gösterdi. Bizler artık ölüleri üst üste dizmeye alışmışız. Orada da çok sayıda asker yaşamını yitirmişti. Hepsini aldık sivil araçlarla tabura ve revire gönderdik" diye konuştu.

Kazada şehit olan bir askerin hava bombardımanında yaşamını yitiren kardeşi Adem'in ölüm şekline çok benzediğini anlatan Ant, "Ölen bir asker benim kardeşim gibi kolundan yaralanmış, burnundan kan akmıştı. Olay esnasında çevrede bekleyen askerler şoka girmiş gibiydi" şeklinde konuştu.

Hava bombardımanında birçok yakınını kaybeden Ahmet Encü de, tüm yakınlarını kaybeden köylülerle birlikte, şehit olan ve yaralı askerleri araçtan çıkarma çabası içerisinde olduğunu, yardıma gelen diğer askerlerin 1 saat sonra kaza bölgesine ulaştığını söyledi. Encü, hava saldırısında duyduğu acıyı tekrar yaşadığını kaydetti.

Uludere'deki hava saldırısı sonrasında köye ziyarete giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u darp ettiği iddiasıyla tutuklanan Suat Enç'in Gülyazı köyünde yaşayan ağabeyi İlhan Enç de, yaşanan olay karşısında dehşete kapıldığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Acı tatsız bir olay yaşandı ve olaya tanıklık edip dehşete kapıldık. Oradaki olayı kim görse, hangi vatandaş olsa, bizim gösterdiğimiz gibi aynı tepkiyi gösterirdi. İlk müdahaleyi de köylüler yaptı zaten. Yaralı askerler arabadan çıkarıldıktan sonra askerler geldi. Bizim diyeceğimiz şu Türk halkına Türkiye halkına; adalet, her şeyden önce adalet istiyoruz. Kürt olarak bizi terörist olarak görüyorlar. Oysa görüldü ki biz terörist değiliz. Eğer terörist olsaydık askerlere müdahale etmez, askerler gelip kurtarsalardı derdik ve olayı öyle kapatırdık. Ama insan olarak yapmadık."

Kaymakam Naif Yavuz'u darp ettiği gerekçesiyle cezaevindeki kardeşi Suat Enç'i ziyaret etmek için Cizre'ye geldiğine dikkat çeken İlhan Enç, kardeşinin suçsuz yere tutuklandığını savundu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludere'deki Kazada Askerlere Yardıma Koşan Köylüler, Hava Saldırısında Yaşadıkları Aynı Acıyı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement