Uluslararası Basın Enstitüsü, Al-Jazeera'nin Kudüs muhabirinin İsrail tarafından tutuklanmasını kınadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Uluslararası Basın Enstitüsü, Al-Jazeera'nin Kudüs muhabirinin İsrail tarafından tutuklanmasını kınadı

Uluslararası Basın Enstitüsü, Al-Jazeera\'nin Kudüs muhabirinin İsrail tarafından tutuklanmasını kınadı
05.06.2021 23:58  Güncelleme: 00:04

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Al-Jazeera'nin Kudüs muhabiri Givara El-Budeyri'nin İsrail polisi tarafından tutuklanmasını kınadı.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Al-Jazeera'nin Kudüs muhabiri Givara El-Budeyri'nin İsrail polisi tarafından tutuklanmasını kınadı.

Merkezi Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan IPI'dan yapılan yazılı açıklamada, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bir gösteri sırasında El-Budeyri'nin üzerinde "basın" yazılı yeleği ve İsrail otoriteleri tarafından verilen basın kartına rağmen gözaltına alındığı anımsatıldı.

Açıklamada, İsrail polisinin El-Budeyri'nin kameramanı Nebil Mezzavi'nin ekipmanlarına da zarar verdiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IPI İcra Müdürü Barbara Trionfi, El-Budeyri'nin derhal serbest bırakılmasını istedi.

İsrail'e kınama

Trionfi, "Givara El-Budeyri'nin İsrail emniyet güçleri tarafından acımasızca tutuklanmasını kınıyorum" ifadesini kullandı.

Son dönemde İsrail'in basına karşı saldırıları ve gazetecileri uzun süre alıkoymasının uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini belirten Trionfi, "Bu, İsrail'in bağımsız yayınları bastırmak için sürdürdüğü çabalarının bir parçası gibi görünüyor." görüşünü paylaştı.

Açıklamada, El-Budeyri'nin dışında en az 10 gazetecinin daha İsrail tarafından tutulduğu anımsatılarak, bütün gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

İsrail AA muhabirlerini de hedef almıştı

İsrail emniyet güçleri, Doğu Kudüs ve Gazze'de çok sayıda Anadolu Ajansı (AA) muhabirini hedef almış ve yaralanmasına neden olmuştu. Ayrıca 15 Mayıs'ta İsrail savaş uçakları, Gazze'de içinde Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ve Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera'nin ofislerinin de bulunduğu yüksek katlı binayı vurarak yerle bir etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Basın Enstitüsü, Al-Jazeera'nin Kudüs muhabirinin İsrail tarafından tutuklanmasını kınadı - Son Dakika


Advertisement