Hitit Üniversitesi ve Osmancık Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Nehrin Piri: Koyunbaba" sempozyumu başladı.
Osmancık Kültür Merkezi'ndeki açılış törenine AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ile davetliler katıldı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihinin çok güçlü olduğunu ve büyük bir gönül coğrafyası üzerinde yaşadıklarını söyledi.
"Memleketimize faydalı olacak nasıl bir etkinlik yapabileceğimizi değerlendirirken Koyunbaba gibi çok muazzam bir kaynağımızın olduğunu gördük." diyen Alkan, şunları kaydetti:
"Hepimizin bildiği bir konu belki bilimsel bir etkinlik olarak Çorum'da ilk defa ele alınacak. Belki münferit çalışmalar olmuştur ama ilmi açıdan ilk defa ele alınacağını düşünüyoruz. Böyle bir fikir beni oldukça heyecanlandırdı. Bu etkinliği yapmak bizim boynumuzun borcu aslında. Her gün büyüyen bir Hitit Üniversitemiz var. Bizim potansiyelimizi bu şehre aktarmak da bir vazifemizdir diye düşündük. Bu çalışmanın akademik özelliği olduğu gibi başta Osmancık ilçemize ve ilimize inanç turizmi açısından tanıtım olarak da katkı sağlayacaktır. Koyunbaba Hazretleri önemli bir değer. Böyle şahsiyetler hakkında araştırma yapılarak ilmi yönünün ortaya koyulması gerekiyor. Biz Üniversite olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız ve akademik bir çalışmayı toplumun hizmetine sunacağız."
Belediye Başkanı Karataş da sempozyumda bildiri sunacak akademisyenlere ve davetlilere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sempozyumun ilk oturumu yapıldı. Akademisyenler Prof. Dr. Ahmet Taşğın, Doç. Dr. Gülten Abdulla ve Doç. Dr. Veysel Bayram, Koyunbaba ile ilgili bildiriler sundu.
Yarın sona erecek sempozyumda Koyunbaba hakkında akademik çalışması bulunan 50 akademisyen bildiri sunacak.
Son Dakika › Güncel › Uluslararası Nehrin Piri: Koyunbaba' Sempozyumu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?