Üniversitemiz Nizip Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Üniversitemiz Nizip Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz Nizip Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulu 2010 - 2011 yılı mezuniyet töreni Nizip Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde düzenlendi.

24.06.2011 11:55

Törene çok sayıda öğretim elemanının yanı sıra öğrenci ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulunun 1997 yılında kurulan köklü bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özaslan, Meslek Yüksekokulunun Nizip'in yükseköğretim faaliyetlerinin başlangıcını oluşturan kurum olma özelliği yanında sosyal ve ekonomik yaşamına da yadsınamayacak katkılar sağlayan bir yerleşke rolünü de başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

Prof. Dr. Özaslan, "Bugün içinde bulunduğumuz çağın en güçlü silahı, uygar olmanın en önde gelen ölçütü bilgidir. Bilgi bu üstün vasfıyla üretilmesi, saklanması, kullanım alanındaki çeşitlilik ve dinamik yapısıyla ekonominin de temelini oluşturmaktadır. Bu bilgi kim tarafından nerede ve hangi koşullarda üretilecektir? Nasıl nerede kirlenmeden kötüye kullanılmadan insanlığın hizmetinde olacaktır. Bu noktada üniversitelerin varlığı, gerekliliği ve toplumların itici gücü olma nedeni kendiliğinden ortaya çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

"Gaziantep Üniversitesi Nizip yerleşkesi bu bilinç ile eğitimin sadece dershane de yada laboratuarlar da sınırlı olamayacağının da net bir örneğidir" diye konuşan Prof. Dr. Özaslan, "Kişiler; toplumlarına katma değer üreten sosyal varlık olma yanında çevreleri tarafından davranışlardaki kalıcı değişim olarak ifade edilen eğitimin bir parçası olma mecburiyetlerini de beraberlerinde taşımak zorundadır. Sonuçta insana hizmet etme ülküsü insan olma şuurundan kaynaklanmaktadır" ifadesinde bulundu.

Eğitimin yaşamın her alanında her zaman ve mekanın da var olması zorunlu olan uygarlık ölçütü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özaslan, "Onun içindir ki siz sevgili öğrencilerimle çarşamba eğitim günlerini tertipleyerek, kahvehanelerden spora, turizmden sağlığa, kanserden yabancı dil eğitimine bir çok alanda bilgilerimizi tazeledik yeni bilgiler edindik. Bu toplantılarımızı; Nizip Ticaret Odası ile işbirliği içerisinde yaparak Nizip halkıyla bütünleşmeyi bir görevden çok aidiyetin zuhuriyeti olarak algıladık. Film gösterileriyle görsel sanatları, halı saha, masa tenisi, voleybol oyunlarla sporu, ip çekme, SMS atma gibi oyunlarla eğlenceyi farklı boyutlarında eğitimin bir parçası olarak yaşadık. Ne mutlu bana ki sizlerle birlikte, 'Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi' çatısından, Nizip'ten tüm dünyaya 'Taş Atma, Yumruk Atma Salça At' diyerek, dostluk ve kardeşlik duygularını haykırdık" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Gaziantep Üniversiteli olma onurunu Nizip'te okumuş olma ayrıcalığını yaşadığınız tüm yerlerde bulundukları tüm ortamlarda gururla taşıyacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Özaslan, "Bizler; sizin gibi bulunduğu şehre, topluma, ülkeye bilgisini ve deneyimini aktaran, değişime katkıda bulunan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, aile, ülke ve millet sevgisi ile dolu, toplumun ortak yararını, kendi kişisel çıkarının önünde ve üstünde tutan, insan haklarına saygılı, bireylerin yetişmesine katkı sağlamanın derin hazzıyla sizleri hiç ama hiç unutmayacağız" diye konuştu.

"Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri, vatanımızın gerçek sahipleri ve geleceğimiz olan siz gençler zor olan her şeyi başardınız" şeklinde konuşan Prof. Dr. Özaslan, "Sizinle her birinizle gurur duyuyorum. Bugün sizin en mutlu gününüz. Üniversiteden mezun oldunuz ancak unutmayınız. Her son yeni bir başlangıçtır. Siz bugün yüksek öğreniminizi tamamladınız, ancak Hayat Üniversitesine kayıt yaptırıyorsunuz" ifadesinde bulundu.

Prof. Dr. Özaslan, "Hoşgörülü olun, yaptığınız işten önce siz zevk alın önce siz kendinizle barışık işini seven bireyler olmaya gayret edin. Ve mutlaka ama mutlaka kendinize güvenin. Büyük milletimiz her türlü hizmete layıktır. Aziz milletimize hizmette kusur etmeyiniz. Bunu en iyi şekilde yapacağınıza olan sarsılmaz güvenimle sizlerin sevgiyle kucaklıyorum. Bundan sonraki hayatınızda sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Yolunuz ve zihniniz hep açık olsun" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının sonrasında Nizip Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından okula getirdiği yeniliklerden dolayı Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan'a plaket takdim edildi.

Ödül töreninin sonrasında mezun olan öğrenciler hocalardan diplomalarını aldılar. Diploma töreninin sonrasında öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Okuldaki son günlerini eğlenerek geçiren öğrenciler arkadaşlarıyla vedalaştılar. Törende Kahveciler Odası ve Özsarı Bulgurları tarafından pilav ikramı gerçekleştirildi. Gece havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversitemiz Nizip Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement