Ünlü Aşçı Refika Birgül: 'Antepli Doğmak İsterdim' - Son Dakika
Güncel

Ünlü Aşçı Refika Birgül: 'Antepli Doğmak İsterdim'

Ünlü aşçı ve televizyon programcısı Refika Birgül, “Antepli doğmak isterdim” dedi.

09.03.2014 11:28

Refika’nın Mutfağı’nın kurucusu, yemek kitabı yazarı, köşe tazarı, televizyon programcısı Refika Birgül; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde (MUSEM) eğitim gören kursiyerlerle tecrübesini paylaşmak için Gaziantep’e geldi.

Baklavası, kebabı, lahmacunu ve onlarca çeşit yöresel yemekleri ile adını dünya mutfakları arasına yazdıran Gaziantep, bu alanda profesyonel aşçılar yetiştiriyor. Birbirinden lezzetli yemeklerin Gaziantep dışında da değer bulması ve başka insanlar tarafından öğrenilmesi için Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’ndeki faaliyetler devam ediyor. Bu kapsamda alanında ün sahibi Refika Birgül, deneyimlerini ve yemek bilgisini aktarmak için MUSEM’de eğitim gören kursiyerlerle buluştu.

Antep’te evlerde kötü yemek pişmediğini belirten Refika Birgül,“Ben Antepli doğmak isterdim. Antepli doğmak ile sonradan bu kültürü öğrenmek arasında bir fark oluyor. Her ne kadar sonradan öğrense de insan kendini biraz sonradan görme olarak hissediyor. Burada güzel kebapları, baklavaları yemeye geldik.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nin kent ve ülke için önemine değinen Birgül, “Burası çok özel, gerçek bir okul. Burada eğitim gören öğrencilere, biraz da benim görevim olarak, bildiğimiz bilgilerle daha neler üretebileceklerini aktarmaya çalışacağım. Mutfak biraz doğurgandır. Bir ailede çocuk olursa o ailenin soyu devam eder. Mutfakta da yemeklerin üretilip, yeni yemeklere dönebilmesi, modern zamanlara uyabilmesi lazım. Ben de buradaki kursiyerlere biraz bu konularla ilgili bilgi vermek için geldim. Mutluyum.”diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi veren Dr. Mehmet Ragıp Güzelbey, şöyle konuştu:

“Gaziantep Mehmet Reşit Göğüş Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi 2013 yılı Temmuz ayında faaliyete geçti. Burada Gaziantep Mutfağı’nı koruma altına alarak eğitim vermekteyiz. Birçok kursiyer arkadaşımız var. Dönemler şeklinde burada eğitim alıyorlar. A’dan Z’ye Antep Mutfağı’nda ne varsa burada bunun eğitimi veriliyor. Bu kapsamda zaman zaman ülke mutfağında başarılı tanıtım yapan Refika Hanım gibi bazı kardeşlerimizi buraya davet ediyoruz. Buradaki vizyonun daha ileri taşınması, yeni mutfak anlayışını Antep mutfağı ile entegre ederek daha güzel sunumlar ve tadımlar ülke insanına tattırmak adına bu okulu oluşturduk.”

BİLAL BAYAM

Ünlü Aşçı Refika Birgül: \'Antepli Doğmak İsterdim\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünlü Aşçı Refika Birgül: 'Antepli Doğmak İsterdim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement