Ünlüler Evlerinin Kapılarını Sokak Çocukları İçin Açtı - Son Dakika
Güncel

Ünlüler Evlerinin Kapılarını Sokak Çocukları İçin Açtı

Ünlüler Evlerinin Kapılarını Sokak Çocukları İçin Açtı

Haber.Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera.

21.11.2011 17:16

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Mudo Concept, Trump Towers ile Maison Française işbirliğiyle biraraya gelen 12 ünlü isim ve 12 ünlü mimar TOG Concept olarak adlandırılan sergiye destek veriyor. Ünlü mimarlar tarafından ünlülerin dekore edilen evleri 10 lira giriş ücreti karşılığında ziyaret edilebilecek. Elde edilen gelir ise sokak çocukları yararına 'Sokak Lambası' projesine aktarılacak.

TOG, MUDO CONCEPT, MAISON FRANÇAISE VE D YAPI

Sanat cemiyet ve basın dünyasının önemli 12 ismi, TOG Concept sergisine destek vermek amacıyla Trump Towers'ta bulunan dairelerinin kapılarını açtı. Türkiye'nin ünlü 12 mimarı Türkiye'nin önde gelen 12 isminin evlerinin bir odasını ünlü isimlerin zevklerine uygun olarak dekore etti. TOG Concept adı verilen sergiye kaynak aktarımı için ünlülerin evleri ziyarete açıldı. Konuyla ilgili Trump Towers'ta bir basın toplantısı da düzenlendi. Basın toplantısına TOG Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Paker, Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu, D Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan ile Maison Française Dergisi Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen katıldı. Basın toplantısında konuşan TOG Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Paker, TOG tarafından bugüne kadar 794 proje yapıldığını aktardı. Paker, " Bu projelerle 230 bin kişiye dokunuldu. Bunu 24 bine yakın proje gönüllüsüyle yaptık. Burada konuşulan projede bunlardan bir tanesi esasında. 2004 yılından beir yapılıyor. İlk önce Ankara Bilkent Üniversitesinde yapıldı. Amaçları sokakta çalışan çocuklara yeni alternatifler yaratmak, onların güvenlerini artırıcı şeyler yaparak sadece sokakta çalışmak zorunda olmadıklarını başka yerlere gidebileceklerini, önlerinde çeşitli alternatifler olduğunu göstermek amacıyla başladı. Yedi senedir de devam ediyor. İnşallah burayı gezecek olan kişilerin katkılarıyla da devam edecek" dedi.

" İSTEĞİMİZ, ' SOKAK LAMBASI ' PROJESİNE KATKI SAĞLAMAK "

Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu ise, " Burada bizim en büyük başarı kriterimiz bence, tüm paydaşlarımızla beraber özellikle de kendi adımıza mümkün olduğu kadar çok ziyaretçi ağırlayabilmek. Burada sağlanacak toplam faydanın büyüklüğü önemli. Burada yaptığımız işin farklılığı önemli. Bugün dünya çapında bir binada, dünya çapında ürünlerle Türkiye'nin en önemli insanlarıyla en önemli mimarlarının ortaya çıkardığı, gezmesi çok keyifli, keyifili olduğu kadar katkısı da olacak mekanlar yarattığımızı düşünüyoruz " diye konuştu. Maison Francaise Dergisi Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen ise, "Çok güçlü proje ortaklarıyla çıktığımız çok harika bir iş başardığımızı düşünüyorum ben de. TOG çalışmalarını sürekli takip ettiğimiz bu işe gönül veren insanlardan oluşan bir kurum 12 ünlü bu işe gerçekten baş koyarak, burada mimarlarla çalışarak projeye destek verdi. Mudo Concept ekibinin yardımıyla Maison Francaise çalışanlarının katkılarıyla 12 tane sahibinin aynası olan daire yarattık. Şimdi isteğimiz bize verilen bu süre içinde 24 Kasım'dan itibaren buraya gelebilecek kadar çok insanı getirip, ' Sokak Lambası ' projesine mümkün olduğunca katkı sağlamak " şeklinde konuştu.

" BÖYLE BİR PROJE İÇİNDE OLMAMIZ BİZİ ONURLANDIRDI"

D Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan ise, " Hakikaten Çok kısa sürede çok güçlü bir proje gerçekleşti.Ortaklarımız dediğimiz arkadaşlarımızla beraber ekipleriyle beraber gecesini gündüzüne katıp, çok başarılı bir netice aldık. Biraz sonra gezip göreceğiniz gibi ciddi şekilde basında olsun sosyal hayatta olsun ciddi şekilde heyecan yarattı. Biz grup olarak sosyal sorumluluklarını bilen, yaptığımızı projede de çocukların değerini ortaya koyan bir grubuz. Bu doğrultuda bizim de böyle bir proje içinde olmamız hem bizi onurlandırdı; hem bizi sevindirdi hem de sorumluluklarımızın ne olduğu hakkında kendimizi de kaşılaştırdık. Son derece mutluyuz. İnşallah dedikleri gibi arkadaşlarımın iyi bir netice alırız. Buna da eminim" dedi.

SOKAK LAMBASI PROJESİ

Ardından 12 ünlü mimar tarafından 12 ünlü ismin evleri ziyarete açıldı. Aralarında televizyoncu Acun Ilıcalı, köşeyazarı Ayşe Arman, işkadını Caroline Koç, basketbolcu İbrahim Kutluay, sanatçı Hülya Avşar, Rana Erkan Tabanca, işletmeci İzzet Çapa, işkadını Oya Eczacıbaşı, işkadını Siren Ertan Çarmıklı, sinema sanatçısı Türkan Şoray, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın daireleri TOG Concept sergisi için 12 ünlü mimar tarafından dekore edildi.

TOG tarafından 2004 yılından beri yürütülen ' Sokak Lambası ' projesi kapsamında 12 ünlü mimar tarafından dekokre edilen ünlü 12 ismin evi 24 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında ziyarete açılacak. Sokak çocuklarına maddi imkan sağlama amacını taşıyan ' Sokak Lambası ' projesine katkı vermek isteyenler, Trump Towers'taki TOG Concept sergisini 10 lira giriş ücreti ödeyerek gezebilecek.

Giriş ücretlerinden elde edilecek kaynak ise, Mudo Concept tarafından yapılacak katkıyla sokakta çalışan çocukların, sosyal aktiviteler aracılığıyla, kendi potansiyellerini keşfetmelerini özgüven kazanmalarını ve bu sayede toplumsal yaşama katılmalarına yardım eden

' Sokak Lambası ' projesine kaynak olarak geri dönecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlüler Evlerinin Kapılarını Sokak Çocukları İçin Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement