Uşak Şenlik Havasında Balıklandırma Çalışması Şenlik Havasında Balıklandırma Çalışması - Son Dakika
Güncel

Uşak Şenlik Havasında Balıklandırma Çalışması Şenlik Havasında Balıklandırma Çalışması

Uşak Şenlik Havasında Balıklandırma Çalışması Şenlik Havasında Balıklandırma Çalışması

Uşak Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF), ilk ve ortaokul öğrencileri ile Karaağaç Göleti'nde balıklandırma çalışması yaptı.105 öğrenci gölete 10 bin sazan balığı yavrusu bıraktı.

14.11.2012 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF), ilk ve ortaokul öğrencileri ile Karaağaç Göleti'nde balıklandırma çalışması yaptı. 105 öğrenci gölete 10 bin sazan balığı yavrusu bıraktı.

Uşak merkeze bağlı Karaağaç Köyü'nde bulunan gölette OBAF tarafından düzenlenen balıklandırma çalışması ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımı ile şenlik havasına büründü. Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nden getirilen 100 bin yavru sazan balığının 10 bin adedi öğrenciler tarafından doğal yaşam alanlarına salındı. OBAF Başkanı İsmail Atalay, 'Federasyon olarak DSİ'den aldığımız 400 bin balık yavrusunu her yıl iç sularımızla buluşturuyoruz. Çocuklarımız balığı tanısın, balıklarımız ne zahmetlerle sularla buluşuyor görsün istedik. 25 göletimiz için getirdiğimiz 100 bin yavru sazan balığından 10 bin adedini Karaağaç Göleti ile buluşturdukö dedi. İç sulardaki balık stoklarının aşırı avcılık nedeniyle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Atalay, 'OBAF olarak göletlerin balıklandırılmasına gereken hassasiyeti gösteriyoruz. İlköğretim okullarında geçen yıldan bu yana doğa dersleri veriyoruz. Şimdi de öğrencilerimiz balıkları doğal yaşam alanlarına bıraktı. Her öğrencinin Karaağaç Göleti'nde onlarca balığı var. Balıkları büyütecek olan öğrencilerimiz zaman zaman gelerek yemleme çalışmalarını da yapacakö diye konuştu.

Uşak'ta Özel Üftade İlk ve Ortaokulu'ndan gelen 5 ve 6. Sınıflardan 105 öğrenci kendilerine verilen yavru sazan balıklarını Karaağaç Göleti'ne bırakarak büyük mutluluk yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Şenlik Havasında Balıklandırma Çalışması Şenlik Havasında Balıklandırma Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement