Uşak'ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Uşak\'ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2013-2014 eğitim öğretim yılına hazırlık ve değerlendirme toplantısı Uşak Kız Meslek Lisesi salonunda yapıldı.

05.09.2013 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Mehmet Ufuk Erden'in de katıldığı toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve okul müdürleri hazır bulundu.

Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut'un yaptığı toplantıda, geçen eğitim öğretim yılında edinilen tecrübeler ve karşılaşılan sorunların çözüm yöntemleriyle birlikte yeni eğitim ve öğretim yılında hedefler ve planlar ele alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Bulut, " Uşak'ta gerek sınav sonuçları gerekse projeler bazında Türkiye'de ilk 10 il arasında yer alıyoruz. Amacımız ilk beşe girmek, tüm çabamız bu doğrultuda iyi bir planlama yapmak, idarecisi, öğretmeni, öğrencisi ve ailelerimiz ile birlikte bu hedef etrafında kenetlenmektir. Tecrübeli idarecilere sahibiz, öğretmen ve öğrenci ilişkilerinde aile faktörünün de eğitim sürecine istenilen düzeyde katılması elde edeceğimiz başarıyı artıracaktır" dedi.

Bulut, okullardaki fiziki imkanların da en iyi düzeye çıkarılması, rahat sınıfların oluşturulması, ders kitaplarının okul açılmadan masalarda hazır bulundurulması, tüm tamirat ve tadilatların bitirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, Uşak'ta 2013-2014 eğitim öğretim yılı için son hazırlıkların yapıldığını ifade etti. Bulut, hazırlıkları yerinde görüp eksikliklerin giderilmesi için de hafta boyunca bütün okulları tek tek inceleyeceklerini belirtti.

Vali Mehmet Ufuk Erden de okul müdürlerine hitaben yaptığı konuşmasında eğitimin insan hayatını şekillendiren en önemli faktörlerin başında geldiğini, bu nedenle eğitim camiasına çok büyük bir yük düştüğünü belirtti.

Vali Erden, "Eğitim gerek içeriği gerekse fiziki şartları itibariyle çağın şartlarına göre sürekli yenilenmesi gereken bir süreç. Bu süreçte başta idarecilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz de kendilerini yenilemeli, öğrencileri çağın şartlarına göre modern bilgilerle donatmalı, sınavlara ve hayatın çetin şartlarına hazırlamalıdırlar. Bir toplumun geleceği okul sıralarında belirlenir, öğrenciler siz değerli eğitimcilerimizin, öğretmenlerimizin bilgi ve tecrübeleriyle geleceğe hazırlanırken, bütün öğrencilerimizin toplumun iyi bir ferdi olması, başta kendisine olmak üzere, ülkesine ve ailesine faydalı insanlar olarak yetiştirilmeleri en önemli hedefimiz olmalıdır" dedi.

Vali Erden'in konuşmasının ardından toplantı yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarının ele alındığı konuların görüşülmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uşak'ta Yeni Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement