Üsküdar Üniversitesi'nin Uluslararası Başarısı - Son Dakika
Güncel

Üsküdar Üniversitesi'nin Uluslararası Başarısı

Üsküdar Üniversitesi\'nin Uluslararası Başarısı

İlk defa Türkiye'de yaşadığı halde bir Türk, yabancı bir üniversitenin mütevelli heyetine seçildi.

17.12.2012 15:08  Güncelleme: 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'nin önemli Üniversitelerinden Swansea Üniversitesi, Mütevelli Heyetine Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Profesörü Prof. Dr. Muhsin Konuk'u seçti. Böylece ilk defa Türkiye'de yaşadığı halde bir Türk, yabancı bir üniversitenin mütevelli heyetine seçilmiş oldu.

1990-1994 yılları arasında doktorasını yaptığı üniversitede önemli başarılara imza atan Konuk, bu dönemde ilk defa yeni bir enzim ve yeni bir deaminasyon yolu ortaya çıkardı. Prof. Konuk şu günlerde keşfettiği enzim kod numarasının verilmesini bekliyor.

2008 yılında IBC- Cambridge tarafından dünyada 200 bilim insanına verilen "Leading Scientist of the World-2008"; ve ABI-USA tarafından da dünyada 100 bilim insanına verilen "Great Minds of the 21st Century" onur ödüllerinin sahibi olan Konuk, "İngiltere'de mütevelli heyeti senato ve konseyin de üzerinde. Bana verilen bu görev hem üniversite hem de Türkiye açısından birlikte bilimsel çalışmalar yapma imkânından ötürü sevindirici bir gelişme. 3 yıl boyunca sürecek görevim kapsamında Swansea ve Üsküdar Üniversiteleri arasında hoca ve öğrenci değişim programları da planlayacağız" dedi.

Prof. Dr. Muhsin Konuk'a bu görev 01 Aralık 2012 tarihinde tebliğ edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üsküdar Üniversitesi'nin Uluslararası Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement