İstanbul'un yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışıyla önlemler de üst seviyeye çıkartıldı. Belediye ekiplerinin kar yağışının beklendiği Anadolu yakasında da üst geçitlere olası bir buzlanma ve kar yağışı ihtimaline karşı tuz döküldü.
Meteorolojinin günlerdir uyardığı soğuk hava ve kar yağışı, İstanbul'u etkisi altına almaya başladı. Sabah saatlerinde İstanbul Anadolu yakasında yüksek kesimlerde kar yağış başladı. Büyükşehir ekipleri ise şehrin dört bir yanında kar yağışı için tedbirler aldı. İstanbul Avrupa yakasında belediye ekipleri, üst geçitleri buzlanma ve kar yağışına karşı tuzladı. Ekiplerin özellikle metrobüs üst geçitlerinin tamamını tuzladıkları görüldü.
Yapılan uygulamadan dolayı vatandaşlar da memnuniyetini dile getirdi. Bir vatandaş, "Çok iyi bir uygulama buzlanmayı önlüyor. Sonradan uğraşacaklarına şimdiden yapmaları bence daha iyi" ifadelerini kullandı.
Başka bir vatandaş ise belediyenin erken davrandığını belirterek, "Daha çok erken. Kar bekleniyor ama kar yağdıktan sonra tuzlasalar daha iyi. ya da sabah saatlerinde yapsınlar. Geçen sabah Beylikdüzü Metrobüs durağında düşme tehlikesi yaşadık. Tuzlanma yoktu. Şu an boş yere yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Üst Geçitlerde Buzlanmaya Karşı 'Tuzlu' Önlem - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.