Usulsüz Dinlemelere İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Usulsüz Dinlemelere İlişkin Soruşturma

Usulsüz Dinlemelere İlişkin Soruşturma

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının siyasetçi, gazeteci, emniyet ve yargı mensubu birçok kişinin usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, müşteki sıfatıyla ifade verdi.

05.03.2015 12:34

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının siyasetçi, gazeteci, emniyet ve yargı mensubu birçok kişinin usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında, müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'e ifade verdikten sonra gazetecilere açıklama yapan Ateş, IMEI numarasıyla karar alınarak İBDA-C terör örgütü üyesi suçlamasıyla dinlendiğini ve bunu yapanlar hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

Ateş, "Bunu yapanlar her kimse hukuk çerçevesinde araştırılarak, suçluların ortaya çıkarılmasını gerekiyor" dedi. Dinlenmelerin yapıldığı dönemde Türkiye'nin çok ağır bir dönem yaşadığını öne süren Ateş, şunları kaydetti:

"(Dinlemeyi yapanlar) Bunlar hukuku, insan haklarını tanımıyorlar. 'Ayrı bir yapılanmanın alt temellerini oluşturuyorlar' dediğimizde biz o dönemin mağdurları olduk. Telefonlarımız dinlenmiş, özel hayatlarımız kayda geçirilmiş. Kimimiz makamlarımızdan olduk. Partimize resmen bir darbe yapıldı, partimizin genleri değiştirildi. O günden bu güne bu mağduriyetin giderilmesi için de her hangi bir adım atılmıyor.

Bana göre Türkiye'nin en temel sorunu da kendi varlığı için bir başkasını tehlike gören anlayışın sona erdirilmesidir. Bu konuda hükümetin yapacağı çalışmaların da yine hukuk çerçevesinde yürütülmesi yapılması lazım. Bizim mağduriyetimizden başka mağduriyet yaratılmamalı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Usulsüz Dinlemelere İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement