Uzmanlar, Başbakan'ın Ses Kayıtlarını Yorumladı - Son Dakika
Güncel

Uzmanlar, Başbakan'ın Ses Kayıtlarını Yorumladı

Uzmanlar, Başbakan\'ın Ses Kayıtlarını Yorumladı

Dün gece internetten yayınlanan ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal'e ait olduğu iddia edilen telefon kayıtlarını, ses uzmanları yorumladı.

25.02.2014 13:07  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönem Mesam başkanlığı da yapan müzisyen ve ses mühendisi Attila Özdemiroğlu, dün akşam saatlerinde internette ve sosyal paylaşım sitelerinde hızla yayılan Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın ses kayıtları için twitter hesabından bir açıklama yaparak kaydın montaj olmadığını söyledi. Kayıtlar ile ilgili bir açıklama da ses mühendisi Erdem Helvacıoğlu’ndan geldi: “Tekrar dinledim dostlar, bu kayıt kesinlikle doğru gözüküyor. PHD’li bir ses mühendisi olarak bana güvenebilirsiniz"

"ÇOK KOLAY ANLAŞILIR"

Özdemiroğlu ise, twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: Farklı kaynaklardan montajlanmış konuşma sesi çok kolay anlaşılır. İçinde bulunulan ortam ve çevre sesi değişir. Kayıtları tekrar analiz ettim. Aramalar arasındaki montaj dışında hiçbir ek yok. Arka plan seslerden anlarsınız. İlk kayıtta telefon hatlarında sıkça olan diğer konuşmaların karışması bariz. 2.arama oldukça temiz bir hattan yapılmış.

SES MÜHENDİSİNDEN KASET DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları ile ilgili bir açıklama da ses mühendisi Erdem Helvacıoğlu’ndan geldi.

Helvacıoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yaptığı bir yorumda şu ifadeleri kullandı:

“Tekrar dinledim dostlar, bu kayıt kesinlikle doğru gözüküyor. PHD’li bir ses mühendisi olarak bana güvenebilirsiniz. Paniğin sebebi şimdi ortaya çıktı. Yarın çok karışacak. Dolar ve Euro borcu olanlara iyi şanslar.

AYDINLIK YAZARI "MONTAJ" DEDİ

AK Parti’ye tazminat veren Aydınlık yazarı Mehmet Faraç, da Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının montaj olduğunu açık bir şekilde dile getirdi.

Aydınlık yazarı Mehmet Faraç, Başbakan Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına inanmadı. Twitter’daki hesabından “Ben gazetecilik yaparken Hz. Ömer’in adaletine inanırım… Bu ses kaydı farklı ortamlarda elde edilmiş, taklitle de desteklenmiş bir kurgu..” diye tweet atan Aydınlık yazarı Mehmet Faraç,, “Anlı şanlıgazeteciler atom bombası diye ses kaydını üzerine atladılar… bu mu gazetecilik. akp karşıtlığı hak da, kirli propaganda haram..” göndermesinde bulundu.

AYŞENUR ARSLAN: SES KAYDI SAHTE!

Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kasetlerine Ayşenur Arslan da inanmadı.

Kasetleri dinlediğini açıklayan Ayşenur Arslan, "Beni kovduracak olanları koruyacak değilim" dedikten sonra kuşkulandığı noktaları tek tek saydı. Arslan'ın en çok kuşkulandığı nokta Bilal Erdoğan'ın sesi oldu. Arslan'a göre ses Bilal Erdoğan'a benzemiyor.

ARSLAN'IN ŞÜPHELENDİĞİ DETAYLAR

Arslan kasetten şüphelendiği detayları "Beni rahatsız eden şeyler şunlar" diyerek şöyle sıraladı;

*Bilal'in sesi bence benzemiyor.. 

*Makamına, evine böcek konmuş biri bu kadar açık vermez.. 

*Bir de sanki "anlamayan kalmasın" der gibi isimlerin tek tek sayılması, Bilal anlamayınız baştan tekrarlanması.. 

*Para miktarının söylenmesi

"Bunları yazmak AKPli olmak mı demek. En önce bizlerin akılla yürümesi gerekiyor. Ve en çok biz gerçeğe sarılmalıyız" diyen Ayşenur Arslan kasetle ilgili kanaatini şöyle açıkladı;

"BÜYÜK OLASILIKLA SAHTE"

*Kaydı şimdi baştan sona dinleyebildim. Bence kayıt çok büyük olasılıkla sahte. Ama Cemaat üretimi sahte mi? Yoksa iktidar üretti de sahteliği anlaşılınca bugüne kadarki herşeyi inkarın yolunu mu açmış olacaklar

*Tıpkı Balyoz'da olduğu gibi dikkatli davranmak gerekiyor. Yine bir kaosun ortasındayız zira

*Ben ilk izlenimimi söylüyorum. Pekçok açıdan ikna olmadım. Ama dediğim gibi kendilerinin ürettiğiniz sahtelik de olabilir

*Dediğim gibi gerçek olabilir.. Sahte olması da güçlü ihtimaldir. Ama önemli birşey daha var. Eski bakan Kılıç tokatlandı mı sorusuna.....

*Ben yıllardır ne desenformasyon örnekleriyle karşılaştım! Belki de bu yüzden temkinli davranmaya çalışıyorum.

*Bunları yazmak AKPli olmak mı demek. En önce bizlerin akılla yürümesi gerekiyor. Ve en çok biz gerçeğe sarılmalıyız

"CEMAATE OPERASYON OLACAK"

*Belli ki önümüzdeki günlerde çok ağır bir gündemle karşılaşacağız. Akılla ve soğukkanlı yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum

*Ayrıca bu bir hafta içinde Cemaatin önemli isimlerine operasyon bekliyorum. Bu kayıt gerçek olsa da olmasa da Erdoğan bunu kullanacaktır.


AHMET ŞIK: SES KAYDI ŞÜPHELİ

Gazeteci Ahmet Şık da dün akşam internetten yayınlanan ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları hakkında bazı şüphelerini dile getirdi. 

Kayıtların 7.26'ıncı saniyesinde sesin önemli ölçüde değiştiğine dikkat çeken Şık "Sızdırılan son ses kaydına dair şüphem var. İçerikle ilgili şüphe taşımamakla birlikte bu konuşmalar masa başı üretimi olabilir. Yolsuzluk operasyonu yapılan bir günde açık açık herkesin isminin verilip, para miktarlarından bahsedilen bir konuşma normal değil. AKP ya da Cemaat nefretinden kör olanlar, sadece kuşkumu dile getiriyorum." dedi. 

İşte Şık'ın twitter'da yaptığı açıklamalar:

SES KAYDI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

17 Aralık operasyonu sonrası internete sızdırılan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Youtube'a yüklenen ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın, 17 Aralık günü, yani ilk rüşvet operasyonunun olduğu gün yapıldığı ileri sürülüyor.

17 Aralık'ta kaydedildiği iddia edilen görüşmelerin sırasıyla saat 08.02, 11.17, 15.39, 23.15′de yapıldığı ve son görüşmenin ise 18 Aralık sabahı saat 10.58′de yapıldığı görülüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, 17 Aralık sabahı yolsuzluk operasyonu sırasında oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiyi arayarak evdeki 1 milyar doları (2.2 katrilyon TL) sıfırlamalarını, paraları bulundukları yerlerden taşımalarını, tamamen elden çıkarmaları gerektiğini söylüyor.

Aynı günün akşamında yapılan telefon görüşmesinde ise, Bilal erdoğan olduğu iddia edilen kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye, paranın büyük kısmını bazı işadamlarına aktarıldığını, geriye sadece 30 milyon Euro kaldığını ve onun da taşınacağını söylediği duyuluyor.

Youtube'a ses kaydını ekleyen kişi, twitter hesabında ses kaydının inkar edilmesi halinde paranın taşınırkenki videosunu servis edeceğini açıkladı.

##5713154##










Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Uzmanlar, Başbakan'ın Ses Kayıtlarını Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • TİMUR: ALLAHTAN TEK İSTEDİĞİM ÖNCE AKPYE SONRA AKPLİLERİN İÇİNE BİRAZDA OLSA ALLAH KORKUSU VER ŞU ÜLKEYİ BÖLMEDEN BİRAN ÖNCE ŞU ÜLKEDEN ÇEKİP GİDİN TEK İSTEDİĞİM BU 122 30 Yanıtla
  • gül: ÇAKMA uzmanlarla gündemi meşgul etmeyelim sıradaki 36 71 Yanıtla
  • osman: HIRSIZLIK BABADAN OGLA GECER. tayyip erdogan 73 32 Yanıtla
  • bora gencer: amerıkadan montaj diye onaylanmıs buda ben mühendisim diye geziyor muhtemelen odtülüdür 27 68 Yanıtla
  • osman: HADI BURAYA GELEN AKP SAVUNANLAR BOS KAFAYLA KONUSMAYIN BU UZMANLAR YALANMI SOYLUYOR HALA KENDINIZI KANDIRIYORSUNUZ ALLAH AKIL FIKIR VERSIN BUTUN AKP LILERE 52 41 Yanıtla
    OSMANLI: YOK CANIM NEDEN YALAN SÖYLESİNKİ BABAMIZIN OĞLUYA İNANSIN LAN HERKES BAK ADAM DOĞRU SÖYLÜYOR. SİZ NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ ÇOK MERAK EDİYORUM 0 0
  • erzurumlu: tayyip istifa tutun kacmasın yurt dısına 50 36 Yanıtla
    seza: demirelmi zanettin çakma erzurumlu R.T. ERDOĞAN'ı 0 0
  • söz: hırsız yakalandııııııııııı anlayana bidaha da davosa gelmem 59 24 Yanıtla
  • AKPLİ: Eğer bu ses başbakan'a ait'se bile kesinlikle helal hoş olsun yediği her kuruş nedenini sorucak olursanız bu para tüyü bitmemiş yetimin parası değildir. Zalimden söke söke alınmış yada faiz lobilerinin cebinden söküp alınmış paralardır. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın devletin tek bir kuruşuna tenezzül edeceğine ihtimal vermiyorum. Ses kaydı yalan yada şunu bunu konuşmak değil bu paranın kimlerden tahsis edildiği önemli bence bu devletin parası değil bu nedenlede yediysede helal olsun Ülke'yi adam etti ama çapulcuları adam edemedi benim yandığım şey bu. Tasfiyelerin olması şart İstihbarat'ın içinde de Türk Telekom'da da Türkcell'de Vodafon'da Avea'da hemen her yerde özellikle TÜBİTAK'da tasviyelerin olması şart. 38 45 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement