Uzunkaya, Polis Radyosuna Konuk Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Uzunkaya, Polis Radyosuna Konuk Oldu

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Uzunkaya, Polis Radyosuna Konuk Oldu

Emniyet Genel Mu¨du¨ru¨ Celal Uzunkaya, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanılacak binalara, gidis¸-gelis¸ gu¨zergahları ile bu binaların c¸evresinde meydana gelebilecek herhangi bir olaya müdahale ic¸in yeteri kadar mobil ve yaya devriye ekibi görevlendirileceğini belirtti.

Emniyet Genel Mu¨du¨ru¨ Celal Uzunkaya, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy kullanılacak binalara, gidis¸-gelis¸ gu¨zergahları ile bu binaların c¸evresinde meydana gelebilecek herhangi bir olaya müdahale ic¸in yeteri kadar mobil ve yaya devriye ekibi görevlendirileceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzunkaya, Tu¨rkiye Polis Radyosu'nda canlı yayınlanan "Emniyet Saati" programına konuk olarak, yerel seçimler dolayısıyla alınan gu¨venlik o¨nlemleri hakkında bilgiler verdi.

Uzunkaya, seçim güvenliği kapsamında, 285 bin 284 emniyet personeli ile Jandarma Tes¸kilatından 189 bin 80, Sahil Gu¨venlik Komutanlıgˆından 6 bin, digˆer kurum ve kurulus¸lardan 72 bin 791 personel olmak u¨zere toplam 553 bin 95 personelin go¨rev alacağını belirtti.

Emniyet Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ olarak merkez ve tas¸ra tes¸kilatında 31 Aralık 2018 itibarıyla Sec¸im Koordinasyon Merkezlerinin kuruldugˆunu anlatan Uzunkaya, I·stihbarat, Gu¨venlik ve Tero¨rle Mu¨cadele Dairesi bas¸kanlıkları tarafından sec¸im gu¨venligˆine yo¨nelik olası bir tero¨r tehdidine kars¸ı tero¨r o¨rgu¨tleriyle ilgili risk ve tehdit analizlerinin tamamlandıgˆını ifade etti.

Uzunkaya, "Sec¸im gu¨nu¨ oy

kullanılacak kapalı alanlarda yeteri kadar personel planlaması yapıldı. Oy

kullanılacak yerlerde oy verme saatinden makul bir su¨re o¨nce go¨revli personelimiz tarafından her tu¨rlu¨ olumsuzluk ihtimaline kars¸ı s¸u¨pheli paket, pos¸et ve bomba araması yapılacaktır. Oy kullanılacak binalara gidis¸ ve gelis¸ gu¨zergahlarında ve bu binaların c¸evresinde meydana gelebilecek herhangi bir olay ic¸in yeteri kadar mobil ve yaya devriye ekiplerimiz go¨revlendirilecektir." bilgisini paylaştı.

Oy verme is¸lemleri sonrasındaki o¨nlemlere de değinen Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Sandık mahallinde go¨revli personelimiz, sandık c¸evresinde gerekli gu¨venlik tedbirleri almakla yu¨ku¨mlu¨du¨r. Oy torbalarının nakli, alternatif gu¨zergahları da belirleyerek go¨revli personelimiz nezaretinde yapılacak ve gerektigˆinde zırhlı arac¸lar ve helikopterlerden istifa edilerek gu¨zergah u¨zerinde trafigˆi aksatacak hic¸bir s¸eye mu¨saade edilmeyecek."

Kaynak: AA