Vali Aydın Doğan Köyünde Yayla Şenliğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Vali Aydın Doğan Köyünde Yayla Şenliğine Katıldı

Vali Aydın Doğan Köyünde Yayla Şenliğine Katıldı

Pervari ilçesine bağlı Doğan köyünde, 23 Nisan etkinlikleri ve yayla şenlikleri düzenlendi.

26.04.2013 10:57

Pervari'nin Herekol dağı eteklerinde bulunan Doğan köyünde farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Doğan köyü Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan kutlamalarda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Şiirler okundu. Skeçlerin yanı sıra, öğrencilerin dans gösterileri ile Cumhuriyet konulu Oratoryo gösterisi izleyenlerden büyük beğeni kazandı.

Anaokulundan minik bir öğrencinin okuduğu Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiiri büyük ilgi gördü. Tören, Küçük eller Resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Törene; Vali Ahmet Aydın, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, Pervari Kaymakamı Duran Eryılmaz, Belediye başkanı İsmail Bilen, İl Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, il genel Melis üyesi Cihangir Bayram ve diğer yetkililer, öğrenciler ile köylüler katıldı.

Törenin ardından, Siirt Valisi Ahmet Aydın, köyden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Pınarbeni yaylasına at binerek çıktı. Köylüler ve muhtarlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinleyen Vali Aydın, daha sonra, öğretmen ve köylülerle, SİSKAV'a bağlı yerel sanatçılar Cengiz Tan ve Lütfü Turşak'ın seslendirdiği Türkçe, Kürtçe ve Arapça türküler eşliğinde halay çekti.

Vali Aydın, daha önce Doğan köyü okulu ziyaretinde öğrencilere bayram törenine katılma sözü verdiğini belirterek, çok güzel bir ortamda, bayramı kutladıklarını ifade etti.

Köylülerin dert ve sıkıntılarını dinleyen Vali Aydın, Pervari ve doğan köyü arasındaki 45 Km'lik yolun ıslah edilmesi için çalışma başlatacaklarını ifade ederek, Çemikari yaylası üzerinden de bağlanan köy yolunun da imkânlarımız ölçüsünde değerlendirileceğini belirtti.

Doğan köyünde yaşayan çocuklarla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Aydın, "Şimdi hep birlikte yayladayız. Demek ki barış ve kardeşlik olduğu zaman, çözüm süreci gerçekleştiği zaman hakikaten her şey güzel oluyor. İnsanlarımıza bakıyoruz, bir tebessüm var. Umutları yeşermiş, gözleri umutla bakıyor. Hayalleri güzelleşmiş. Rabi'm bu umutları, bu hayallerimizi eksik etmesin. İnşallah tamamına erer. Kışın geldiğimizde öğrencilerimize söz vermiştik; bayramı gelip birlikte kutlayacağız diye. Hakikaten iyi oldu. Vatandaşlarımızla bir araya geldik dert ve sıkıntılarını dinledik. Buradaki hem öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, vatandaşlarımızın sıcak tebessümünü görünce ümitlendik. Burası Van, Şırnak üçgeninde bir yer. İlimize en uzak köyümüz. Ama hepsi vatan sevgisi ile dopdolu insanlardır." dedi.

Yayladaki şenlik, ikram edilen yemekle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Aydın Doğan Köyünde Yayla Şenliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement