Vali Aydın Havaalanı Arsasında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Aydın Havaalanı Arsasında İncelemelerde Bulundu

Vali Aydın Havaalanı Arsasında İncelemelerde Bulundu

Siirt'te yapılacak olan yeni havaalanı Arsasına incelemeler yapan Vali Ahmet Aydın "Havaalanı ile ilgili nihai bir rapor hazırlayacağız" dedi.

04.10.2013 16:36  Güncelleme: 17:22

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde Ulaştırma bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü proje şube müdürü Erdem Şentürk, Devlet hava meydanları işletmeleri genel müdürlüğü ile sivil havacılık genel müdürlüğünden oluşan teknik komisyon ile birlikte ilimizde yapılması planlanan yeni havaalanı arazisi üzerinde incelemelerde bulundu.

Vali Aydın ve beraberindeki heyet ilk olarak Gökçebağ Beldesi yakınlarında yer alan alanda incelemelerde bulundu.

Siirt' te yeni bir havaalanının yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu ve Siirtli tüm vatandaşların taleplerinin de bu yönde olduğunu ifade eden Vali Aydın,"bugün burada Ulaştırma bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü, devlet hava meydanları işletmeleri genel müdürlüğü ile sivil havacılık genel müdürlüğünden oluşan komisyon ile birlikte alanda inceleme yapıyoruz. Gökçebağ alanı dışında alternatif olacak ayrı on alan belirlendiğini ve komisyonun bu alanlarda da sahada inceleme yaparak, en uygun alanı belirleyerek, nihai bir rapor hazırlanacağını" ifade etti.

Siirt'lilerin hizmetlerin en güzeline laik olduğunu belirten Vali Aydın, ilimizin yeni ve modern bir havaalanına kavuşturulması için Milletvekillerimiz ile birlikte çalışmaların daha da hızlandırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Ulaştırma bakanlığı alt yapı yatırımları genel müdürlüğü proje şube müdürü Erdem Şentürk ise,'bakanlığımız bünyesinde oluşturulan teknik komisyon'un incelemelerini belirlenen alanlarda yapacaktır. Heyet olarak, Siirt için en uygun alanı belirlemek için, etüt çalışmalarının yapılacağını ve bunun sonucunda bir rapor hazırlayacaklarını ve ilgili makamlara sunacaklarını' belirtti.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Aydın Havaalanı Arsasında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement