Vali Düzgün'den Şampiyon Kick Boksçuya Ödül - Son Dakika
Güncel

Vali Düzgün'den Şampiyon Kick Boksçuya Ödül

Vali Düzgün\'den Şampiyon Kick Boksçuya Ödül

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda rakiplerini yenerek altın madalya kazanan Yusuf Açık'ı makamında kabul ederek, başarısını ödüllendirdi.

12.12.2015 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda rakiplerini yenerek altın madalya kazanan Yusuf Açık'ı makamında kabul ederek, başarısını ödüllendirdi.

Vali Düzgün, İrlanda'da 22-29 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda altın kemer kazanan sporcu Yusuf Açık'ın bu başarısı ile Türk halkına büyük sevinç yaşattığını belirtti. Başta şampiyon boksçu olmak üzere onu yetiştiren hocasına, antrenörüne ve yetişmesinde katkısı olup Hakk'ın rahmetine kavuşan Ali Fidan'a teşekkür eden ve rahmet dileyen Vali Düzgün, Kayseri ve Türkiye'nin adını Avrupa'da, dünyada duyuracak şampiyonlar çıkmasının milli bir gurur olduğunu ifade etti. Yusuf'un bugüne kadar elde ettiği başarıların bundan sonra da artarak devam edeceğine inandığını belirten Düzgün, yaşının daha çok genç olduğunu ve bundan sonraki spor hayatında da başarılarının devam edeceğine inandığını dile getirdi.

Milli sporcu Yusuf Açık, 2008 yılında dönemin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın teşviki üzerine boks sporuna başladığını ifade ederek, rahmetli antrenörü Ali Fidan eşliğinde 2008'den 2015 yılına kadar 15 Türkiye Şampiyonluğu elde ettiğini belirtti. 2013'te Kick Boks Dünya 3'ncüsü, 2012 Boks Dünya 2'ncisi olduğunu söyleyen Açık, İrlanda'da yapılan turnuvada da dünya şampiyonluğunu elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 2016 yılında Rio Olimpiyatları'na hazırlanıp oradan da altın madalya ile dönecekleri sözünü veren Yusuf Açık, Vali Düzgün'e teşekkür etti. Vali Düzgün daha sonra Açık'a kol saati hediye etti.

Ziyarette, Felahiye Kaymakamı Yavuz Aksoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Antrenör Fatih Töme ile Felahiye Köyleri Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Tektaş da hazır bulundu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Düzgün'den Şampiyon Kick Boksçuya Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement