Vali Küçük: Urfa Göç Dalgasını Sabırla Karşıladı - Son Dakika
Güncel

Vali Küçük: Urfa Göç Dalgasını Sabırla Karşıladı

Vali Küçük: Urfa Göç Dalgasını Sabırla Karşıladı

Şanlıurfa'da Uluslararası Göçmen Günü etkinliklerine katılan Vali İzzettin Küçük, Suriyeli sığınmacıların kabulü ile ilgili "Urfa göç dalgasını sabırla karşıladı" dedi.

20.12.2015 14:30

Şanlıurfa'da Uluslararası Göçmen Günü geniş bir katılımla GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde (GAPTEM) kutlandı.

Programa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Meral Uçar, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Göç İdaresi Müdürü Ensar Şener, AFAD Müdürü Mahmut Sönmez, Aile Sosyal ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, mülki amirler ve çadır kentlerden gelen Suriyeliler katıldı.

VALİ KÜÇÜK'TEN SURİYELİLER'E YARDIM

Tören alanına gelen Vali İzzettin Küçük'ü Suriyeli çocuklar halaylar ile karşıladı. İzzettin Küçük daha sonra tören alanında kurulan çadırları gezdi. Vali Küçük, Suriyeli kadınların yaptıkları el işleri kazaklardan 5 bin liralık ürün alarak onlara destek oldu. Daha sonra Suriyeli çocukların hazırladığı, herkesin imza atıp dileklerde bulunduğu brandaya İzzettin Küçük, "Bizim için değerlisiniz" yazdı. Vali Küçük daha sonra yaptığı açıklamada, "Bugün Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Göçmenler Günü'nü kutluyoruz. Urfa bunun anlamını en iyi bilen, en iyi yaşayan illerden bir tanesidir. Ülkemizde 2 milyona yakın göçmen var. Bunun 500 bini Urfa'da bulunuyor. Urfa 2011 yılından beri büyük göç dalgasını büyük bir sabırla, metanetle, merhametle ve onurla karşıladı ve devam etmekte. Hiçbir zaman küsmedi, yüz çevirmedi. Neyi varsa, devletiyle, milletiyle, sivil toplumuyla, belediyesiyle, her şeyiyle gelen insanlara yeni bir umut kapısı olmuştur. Şu anda 106 bin mülteci çadırlarda yaşıyor. Bunların hepsi Suriyeli değil, Iraklı da bulunuyor. Geri kalan kısmı da yaklaşık 380 bini il, ilçe ve köyde bulunuyor'' dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK OLMANIN GEREĞİNİ YERİNE GETİRDİ

Daha sonra GAPTEM Konferans Salonu'nda başlayan program, kısa film gösterimi, şiir dinletisi ve minik ilahi konseriyle devam etti. Ardından kürsüye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi salondakileri Arapça selamladıktan sonra, "Ne söylenebilir ki! İnsanın doğduğu, büyüdüğü, anne sütünü emdiği, çok güzel anılarını geçirdiği topraklardan kopması kolay değildir. Ordun kopmanın sebebi ise şiddet ve savaştır. Şanlıurfa'mız tüm Suriyeli kardeşlerine tüm unsurlarıyla, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kuruluşları, devletin tüm imkânlarıyla kucak açmıştır. Göçmen sorunu bir insanlık sorunudur. Türkiye büyük olmanın gereğini yerine getirmiştir" diye konuştu. Konferans resim sergisinin gezilmesi ve Suriyeli çocuklara hediye verilmesi ile son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Küçük: Urfa Göç Dalgasını Sabırla Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement