Vali Öztürk 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Vali Öztürk 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Açılışına Katıldı

Vali Öztürk 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Açılışına Katıldı

Vali Sebahattin Öztürk ATB öncülüğünde düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı açılışını gerçekleştirdi.

21.09.2013 14:06

Vali Sebahattin Öztürk Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı açılışını gerçekleştirdi. Vali Sebahattin Öztürk, Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) destekleriyle Antalya Fuar Merkezi'nde düzenlediği fuarın açılış kurdelesini protokol ile birlikte kesti.

Açılışa Vali Öztürk'ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habip Asan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Öztürk, Fuarın Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Bizim binlerce yıllık kültürümüzü elle tutulur, gözle görülür, hissedilir hale getiren bir fuar. Binlerce yıldır bunları yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ama bunları ekonomik hale getirmek pek mümkün olmadı. Bir ülkede patent, coğrafi işaret gelişmişlik ölçüsüdür. 50 milyar dolarlık piyasadan bahsediyoruz ama biz bugüne kadar sadece 170 tescil alabilmişiz. İnşallah ülkenin dört bir tarafındaki değerler modern üretime, ekonomiye kazandırılır" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de Türkiye'nin sadece deniz ve güneşten ibaret olmadığını, ülkenin diğer güzelliklerinin bilinmesi açısından bu tür fuarlara önem verildiğini dile getirdi.

ATB Başkanı Ali Çandır ise Türkiye'nin yöresel değerlerini tekrar ekonomiye kazandırabilmek, hakkını, hukukunu koruyarak coğrafi işaret kalkanı ile sarmak için yola çıktıklarını dile getirerek, "Türkiye'nin doğusundan batısına tüm renklerini aynı çatı altında topladık. Bu fuarda hep birlikte o ürünlere, o emeklere dokunacağız, hissedeceğiz" diye konuştu.

Vali Öztürk protokol ile birlikte açılış kurdelesini kestikten sonra fuardaki stantları gezdi.

4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda Kahramanmaraş dondurmasından Kayseri mantısına, Samsun'un sekiz köşe kasketinden Tokat bezine, Hakkâri balından Aydın kestanesine kadar ülkenin dört tarafından yüzlerce ürün sergileniyor ve satışa sunuluyor. 22 Eylül'e kadar açık olan fuarı 100 bin kişinin ziyaret etmesi beklendiği kaydedildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Öztürk 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement