Vali Sebahattin Öztürk Kumluca İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Sebahattin Öztürk Kumluca İlçesini Ziyaret Etti

Vali Sebahattin Öztürk Kumluca İlçesini Ziyaret Etti

Çalışma ziyaretleri kapsamında Finike'nin ardından Vali Sebahattin Öztürk Kumluca ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

07.08.2013 13:18

Vali Öztürk'ün Kumluca ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Faruk Karaçay ile kurum amirleri katıldı.

Vali Öztürk ilk olarak Kumluca Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Sebahattin Öztürk'e Kaymakam Salih Işık tarafından makamda brifing verildi.

Vali Öztürk, brifingin ardından ilçe protokolü, köy muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle ilçe toplantısı yaparak, sorunları dinledi.

Vali Sebahattin Öztürk ilçe toplantısında yaptığı konuşmada; yaklaşık iki ay önce göreve başladığını, il merkezinin ardından ilçeleri ziyaret ederek hem tanışma hem de ilçelerin sorunlarını yerinde tespit etmeye çalıştığını ifade etti. Birlikte güzel işler yapmayı ümit ettiğini ifade eden Öztürk, bunun için karşılıklı anlayış ve sorunların çözüm mercilerine iletilmesi gerektiğini vurguladı. Bu yılın özel bir yıl olduğuna değinen Vali Öztürk, gelecek yıldan itibaren Türkiye genelinde birçok hizmetin yürütülmesi konusunda değişimler yaşanacağını, özellikle yol, su, elektrik gibi hizmetlerin belediyelerce verileceğini belirtti. 90 yıllık Cumhuriyet döneminde köylerin su sorununun en çok KÖYDES projesi sayesinde çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Konuşmasının ardından HES'lerle ilgili sorulan soruya Vali Öztürk; "Bu konuda en doğal hak, o yörede yaşayan insanlara ait olduğunu, ancak ülke olarak enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olduğumuzu bu nedenle boşa akan birçok akarsuyumuzun değerlendirilmesine hiç kimsenin itirazının olamayacağını ifade etti. Yapılacak iş için öncelikle yöre halkının doğru bir şekilde bilgilendirilmesi, işin halka olduğu gibi anlatılmasına dikkat çekti. Halka karşı bir iş yapılmasının mümkün olmadığını ancak halkın da bir şeye itiraz ederken doğru ve bilinçli olarak itiraz etmesi gerektiğini, eğer halktan gizli bir iş yapılmaya çalışılırsa bu hukuki olmaz, hukuk da buna müsaade etmez. Siz hakkınızı hukuki olarak arayınız, Antalya Valisi olarak sizlere her zaman yardımcı olurum." dedi. HES yapmak için mutlaka ÇED raporu alınması gerektiğine belirtti.

Toplantının ardından Vali Sebahattin Öztürk Kumluca'da geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 15. düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Sebahattin Öztürk Kumluca İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement