Vali Yazdı, Onlar Oynadı - Son Dakika
Güncel

Vali Yazdı, Onlar Oynadı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi "Adalet" adlı tiyatro oyunu Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra'nın açıklamaları Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ın konuşması Vali yazdı, onlar oynadı Bitlis Valisi Çınar'ın "Adalet" adlı tiyatro oyunu, Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından Tatvan ilçesinde sahnelendi Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın kaymakamlık yaptığı dönemde kaleme aldığı "Adalet" adlı tiyatro oyunu, Çanakkale Sanat Tiyatrosu ekibi tarafından Tatvan ilçesinde sahnelendi.

26.03.2016 16:42

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi

"Adalet" adlı tiyatro oyunu

Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra'nın açıklamaları

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan'ın konuşması

Vali yazdı, onlar oynadı

Bitlis Valisi Çınar'ın "Adalet" adlı tiyatro oyunu, Çanakkale Sanat Tiyatrosu tarafından Tatvan ilçesinde sahnelendi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın kaymakamlık yaptığı dönemde kaleme aldığı "Adalet" adlı tiyatro oyunu, Çanakkale Sanat Tiyatrosu ekibi tarafından Tatvan ilçesinde sahnelendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde "Bir günlük adalet, yetmiş yıllık ibadetten hayırlıdır" sloganıyla sahnelenen ve yoğun ilgi gören tiyatro oyunu izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Tiyatro Oyunu sonrası Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un eşi Melek Aksoy ve Başkan Yardımcısı Baki Menteş ile sahneye çıkıp tiyatro ekibine çiçek ve hediye takdim eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kısa bir konuşma yaparak "Adaletin bir gün değil, ebedi olmasını diliyoruz" dedi.

Oyun hakkında bilgi veren Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra, oyunda bir kaymakamın başından geçen olayların anlatıldığını belirterek, "Sayın Valimiz Ahmet Çınar kaymakamlık döneminde 2000-2002 yıllarında Türkiye'nin karanlık yönlerini ele alarak yazdığı Adalet adlı oyunu sahneledik. Oyunun devamında ise eski Türkiye ve yeni Türkiye'nin vizyon açısını, bu oyunla izleyicilerimize yansıtmaya çalıştık. Vali Çınar'ın usta kaleminden çıkan bu eser Türk tiyatrosuna kazandırılmış çok büyük bir değerdir" dedi.

Vali Yazdı, Onlar Oynadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Yazdı, Onlar Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement