Valimiz Kurban Bayramına Halalca Köyünde Köylüler İle Bayramlaşarak Başladı - Son Dakika
Güncel

Valimiz Kurban Bayramına Halalca Köyünde Köylüler İle Bayramlaşarak Başladı

Valimiz Kurban Bayramına Halalca Köyünde Köylüler İle Bayramlaşarak Başladı

16 Kasım 2010 Salı Günü Sayın Valimiz Yılmaz ARSLAN'ın Halalca Köyünde Bayram Namazı Kılması Ve Köylüler İle Bayramlaşması İle Başladı.

18.11.2010 00:04  Güncelleme: 00:07

İlimiz Merkezinde Kurban Bayramı dolayısıyla Bayramlaşma ve protokol ziyaretleri 16 kasım 2010 salı günü sayın valimiz yılmaz arslan'ın halalca köyünde bayram namazı kılması ve köylüler ile bayramlaşması ile başladı. Valimiz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa GÜNDOĞAN'ında köyü olan Halalca Köyünde kılınan Bayram namazından sonra Camii çıkışında bütün köy halkı ile bayramlaşarak bayramlarını kutladı ve köyde her bayramda gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen mezarlık ziyaretine katıldı.

Halalca Köyünde bütün köy halkı ile gerçekleşen Kabristan ziyareti sonrası köylülere hitap eden Vali Yılmaz ARSLAN, "Mülki idare amirleri genelde bayramlarını görev yaptığı yerlerde geçirirler bu bizler için bir nevi prensiptir. Bende bu ilde geçirdiğim üçüncü bayramım olması nedeni ile diğerlerini il merkezinde geçirmiştim.

Bu bayramda da bir köye gidelim, vatandaşlarımızın bayramını kutlayayım, bayramlaşalım istedim. Tabi daha önce Halalca köyüne çeşitli vesileler ile birkaç kez gelmiştim. Bu bayrama da sizler ile bayramlaşarak başlayalım istedik, öğleden sonra da Belediyemizde Halka açık bayramla merasimiz var, hepinizi orada da görmek isterim.

Fakat buradan şunu ifade etmek istiyorum, bende bir köylü çocuğuyum, tabi bizim köyümüz küçük bir köy, burası nüfus yönünden oldukça kalabalık bir köy. Böyle kalabalık bir köyde böyle güzel bir geleneğin yaşatılıyor olması, geçmişlerimizi unutmuyor olmaması ve herkesin herkesle bayramlaşıyor olması çok bir uygulama bu beni çok etkiledi bunu ifade etmek istedim.

Burada küçük, büyük ayrımı olmaksızın bütün köylünün bir araya gelerek toplanması ve bayramlaşması gerçekten övünülecek bir husus. Demek ki biz millet olarak, devlet olarak dimdik ayaktayız, buna olan güvenimiz, buna olan inancımız her geçen gün artıyor, ben bu kurban bayramının özellikle sizlere, ilimize, ülkemize ve bütün dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum ve hepinizin bayramını bir kez daha kutluyor saygılar sunuyorum" dedi.

Valimiz Kabristan ziyareti sonrası Muhtarlık binasında köylüler ile sohbet ederek kahvaltı yapmıştır. Valimiz Halalca Köyünde son olarak Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genele Sekreteri Mustafa Gündoğan'ın ailesi ile bayramlaşmıştır. Valimiz Halalca köyüne gerçekleştirdiği bayramlaşma ziyareti sonrası, oğulları Furkan ve Erkan ile Asri Mezarlığındaki Şehitliği ziyaret etmiş ve şehit aileleri ile sohbet etmiştir.

Halka açık bayramlaşma 14.00-15.00 saatleri arasında Belediye Sergi Salonunda yapılmıştır.

Balıkesir Belediyesi Sergi Salonunda gerçekleşen Halka açık Bayramlaşmaya Valimiz Yılmaz ARSLAN ve Belediye Başkanı İsmail OK' un yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri A. Edip UĞUR, İsmail ÖZGÜN, Ayşe AKBAŞ ve Ergün AYDOĞAN, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Genel Meclisi Başkanı, Vali Yardımcıları, Daire müdürleri, askeri, adli ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldılar

Bazı Kurum Ve Kuruluşlar Heyetler Tarafından

Ziyaret Edildi

16 Kasım 2010 Salı günü Kurban Bayramı münasebetiyle oluşturulan heyetler tarafından aşağıda belirtilen kurum ve kuruluşlar ziyaret edilerek bayramlaşma yapılmıştır.

Balıkesir Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi,

16 Kasım 2010 Salı günü saat 12.30'da Balıkesir Devlet Hastanesi, saat 13.00'de Atatürk Devlet Hastanesi, 13.30'da Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Vali Yardımcısı Abdullah ASLAN Başkanlığında, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı temsilcileri ile İl Sağlık Müdürü tarafından ziyaret edilerek hastalar ve sağlık görevlileri ile bayramlaşma yapılmıştır.

Huzurevi ve Müşerref Yırcalı Çocuk Yuvası,

16 Kasım 2010 Salı günü saat 13.00'de Huzurevi ve 13.30'da Müşerref Yırcalı Çocuk Yuvası, Vali Yardımcısı Selda DURAL Başkanlığında, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı temsilcileri ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilisi tarafından ziyaret edilerek bayramlaşma yapılmıştır.

Ayten Burhan Erdayı Sevgi Evi, Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu,16 Kasım 2010 Salı günü saat 13.00'de Ayten Burhan Erdayı Sevgi Evi, 13.30'da Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu; Vali Yardımcısı Mustafa Kemal ÖZGÜN Başkanlığında, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı temsilcileri ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilisi tarafından ziyaret edilerek bayramlaşma yapılmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Valimiz Kurban Bayramına Halalca Köyünde Köylüler İle Bayramlaşarak Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement