Van - Çatak Festivalinde Rafting Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Van - Çatak Festivalinde Rafting Heyecanı

Van - Çatak Festivalinde Rafting Heyecanı

Van'ın Çatak İlçesi'nde Düzenlenen "1. Kahnispi-bal-ceviz-alabalık ve Doğa Festivali" Çeşitli Etkinliklerle Yapıldı. Bu Yıl İlk Kez Düzenlenen Festivale Yaklaşık 5 Bin Kişi Katıldı. Şehir Merkezinden ve İlçeye Bağlı Köylerden Festivale Akın Eden Vatandaşlar, Çatak Çayı Kenarında Piknik Yapıp, Yerel Sanatçıların Söylediği Kürtçe ve Türkçe Şarkılarla Halay Çekti.

13.06.2010 15:34

VAN'ın Çatak İlçesi'nde düzenlenen "1. Kahnispi-Bal-Ceviz-Alabalık ve Doğa Festivali" çeşitli etkinliklerle yapıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivale yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehir merkezinden ve ilçeye bağlı köylerden festivale akın eden vatandaşlar, Çatak çayı kenarında piknik yapıp, yerel sanatçıların söylediği Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halay çekti.

Çatak İlçesi Kahnispi Çayı kenarında düzenlenen festivale Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kurum amirleri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

YİBO'da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan yıl sonu sergisinin açılışının ardından ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye giden Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Cemal Demiryürek, Belediye Başkanı Emin Babur birlikte rafting yaptı. Rafting botuna binmeden önce görevlilerin getirdiği koruyucu yelek ve kaskı başına takan Vali Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte Çatak çayının azgın sularında kürek çekti. Geçtiğimiz yıl Devlet Bakanı Egemen Bağış'la birlikte Bahçesaray çayında rafting yapan Karaloğlu'nun rahatlığı dikkat çekti. Vatandaşların köprü üzerlerinde ve dere kenarlarında sevgi gösterisinde bulunduğu Karaloğlu, izleyicilerin alkışlarına da eliyle selam vererek karşılık vermeye çalıştı.

Çatak'ın değerlerini tanıtmak için böyle bir festival düzenlediklerini söyleyen Van Valisi MünirKaraloğlu "Çatak'ımızın doğa harikası Kahnispisi, organik kara kovan balı, organik cevizi ve lezzetli alabalığı tanınsın diye buradayız. Van'ın her tarafı bir birinden güzel. Van'ın her yerinde çok önemli değerlerimiz var. Bütün bu değerler düne kadar saklıydı. Bunlar artık bir bir ortaya çıkarılıyor. Çatak artık rafting sporunun yeni merkezi haline geliyor. Bu kentte bu sporu tanıtıp ekonomik bir değer olarak ortaya çıkaracağız. Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz bugün olduğu gibi devam etsin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Çatak Festivalinde Rafting Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement