
Van'ın Başkale İlçesi ile Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde vatandaşlar, bu sabah güne karla uyandı. İlçe merkezleri beyaza bürünürken, en çok kar yağışına çocuklar sevindi.
Van ve Hakkari'de akşam saatlerinde başlayan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Vatandaşlar, kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Hava sıcaklığında azalma olan ilçelerde vatandaşlar yeniden kışlık giyeceklerini giymek zorunda kaldı. Sürücüler kara hazırlıksız yakalanırken, beyaz örtüyle kaplanan ilçede kar yağmasına sevinen çocuklar ise kar topu oynayarak yeniden kışın tadını çıkardı.
Kar yağışı ile birlikte Başkale ve Yüksekova ilçe merkezlerinde kar kalınlığı 5, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreyi buldu. Başkale İlçesi'nde kar yağışından Recep Ayhan'a ait toprak damlı bir evde ise küçük bir çökme meydana geldi. İlçelerde hava sıcaklığının 4- 5 dereceye düştüğünü bildiren Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışlı havanın yarın da devam edeceğini bildirdi.
FB,EÇ - Van/ Baskale
Son Dakika › Güncel › Van ve Hakkari'de Nisan Ayında Kar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?