Vatandaşlardan Toplu Taşıma Araçlarına Klima Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlardan Toplu Taşıma Araçlarına Klima Tepkisi

Vatandaşlardan Toplu Taşıma Araçlarına Klima Tepkisi

Hava sıcaklarının yüksek rakamları bulduğu Diyarbakır’da, toplu taşıma araçlarının çoğunda klimaların açılmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

16.08.2015 17:13

Hava sıcaklarının yüksek rakamları bulduğu Diyarbakır'da, toplu taşıma araçlarının çoğunda klimaların açılmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Vatandaşlar, belediyelerin bu konudaki denetimlerinin arttırmalarını istiyor.

Hissedilen hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu Diyarbakır'da, vatandaşlar her alanda bunun zorluklarını yaşıyor. Güneşin en etkili olduğu saatlerde evlerinden çıkmamayı tercih eden vatandaşlar, çıktıklarında ise kısa mesafeleri bile yürümek yerine, toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Ancak birçok toplum taşıma aracın da klimaların açılmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlardan Cemal Börkün, yetkililerin bu konudaki görevlerini yerine getirmediği için klimaların açılmadığın belirterek, vatandaşların klimasız araçlarda yeterince rahatsız olduğuna dikkat çekti. Belediye otobüslerinin tümünde klimaların açıldığını ancak belediyenin denetimde olan diğer araçlarda vatandaşların eziyet çektiğini dile getiren Börkün, "Otobüs duraklarında kahyaları var, o kahyalar denetlemiyor. Kahyalar gelip baktığı zaman klimaları açıp en az ayara getiriyorlar, kimse sonuna kadar açmıyor. ya da bozuk olduğunu söylüyorlar, tamir de diyorlar. Herhangi bir gerekçe uyduruyor işte. Bu konuda yetkililer gerekeni yapmıyor ki, her şeyi halka yüklemek olmaz. Yetkilinin görevi bu tür şeyleri denetlemek. Bunu tüm insanlar dile getirsin, sizler de dile getirin ki bir çözüm bulalım" dedi.

"KLİMALAR AÇILMAK ZORUNDA"

Çoğu zaman klimasını açmayan şoförlere tepki gösterdiğini ancak buna rağmen klimaların açılmadığını anlatan Mahmut Börkün adlı vatandaş, "Klimaları açmamaları çok kötü. Bazen söylediğimiz dile getirdiğimiz zaman sıkıntı yaratıyorlar, 'açmak zorunda değiliz' diyorlar. Açmak zorundalar. Ama denetim olmadığı için rahat davranıyorlar" diye konuştu.

Toplu taşıma aracını sıklıkla kullandığını anlatan Hikmet Yılmaz, sağlık sıkıntısı yaşayan insanlar göz önünde bulundurularak klimaların çalıştırılması gerektiğini vurguladı. Sıcaklıkların 45 dereceye kadar çıktığını anlatan Yılmaz, yetkililerden sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

"GEREKÇELERİ HEP AYNI"

Vatandaşlardan Ahmet Özhan, şoförleri sürekli uyardıklarını ancak hep aynı bahanelerle karşılaştıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Geçenlerde dolmuşa bindim cehennem gibiydi. Oğlum bu klimalar niye çalışmıyor dedim, 'servise gidecek' cevabını aldım. 'Kaç seferdir soruyorum herkes aynı cevabı veriyor' dedim. Sürekli akşama servise gidecek deniliyor. Ayıptır bu ya, millet parasıyla biniyor. Araçların içi cehennem gibi yanmaya başlıyoruz orada."

Mustafa Günden de söz konusu duruma tepki göstererek, şu ifadelerde bulundu:

"Otobüslerde sıcaklık çok fazla. Halk zaten bu sıcaklık konusunda tedirgin ve yetkililere müracaatlarını ettiler, bu konudaki şikayetlerini dile getirdiler. Belediyelerin bu konu hakkında daha duyarlı olmasını, toplu taşıma araçlarını daha sık kontrol etmelerini istiyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatandaşlardan Toplu Taşıma Araçlarına Klima Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gariban: Belediye kendi halkına zulüm ediyor 0 0 Yanıtla

Advertisement