Vatandaşların "Demokrasi Nöbeti" Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Vatandaşların "Demokrasi Nöbeti" Sürüyor

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

07.08.2016 06:33

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Şehitler için mevlit okundu ve dua edildi. Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme" ve "FETÖ'ye idam" sloganı attı.

Sanatçı Abdurrahman Önül sahnede illahiler seslendi.

Öte yandan kentin farklı noktalarına darbe ve terör karşıtı afişler asıldı. Kayapınar ilçesinde bir üst geçitte asılan Türk bayraklı afişte " Biz Milletiz Türkiye'yi darbeye teröre yedirmeyiz" ifadelerine yer verildi.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal şunları kaydetti:

" Halk darbeyi durdurdu.Halkın elinde ne silah ne taş ne sopa hiç bir şey yoktu halk kendi canıyla kendi bedeniyle bu darbeyi durdurdu.Halkın üzerine topla, tankla, uçaklarla,bombalarla saldırdılar. Ama halk yine iradesini teslim etmedi. İnşallah bu bütün torunlarımıza bir vesile olur ve kimse artık bir darbeye yapmaya kalkışamaz".

Fetö birinci sırada sayın Cumhurbaşkanımızı hedef aldığını söyleyen Bal,Fetö terör örgütü Türkiye'de 40 senedir sinsi bir şekilde devletin içinde bir yapılamaya girdi. Bütün devlet kurumlarına sızdığını ve Dünyada böylesi tehlikeli bir örgütün olmadığını dille getirdi.

Vatandaşların "Demokrasi Nöbeti" Sürüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vatandaşların 'Demokrasi Nöbeti' Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement