Vedat Milor: Süt Kuzusuyla İlgili Sözlerim Eski Bir Programdan - Son Dakika
Güncel

Vedat Milor: Süt Kuzusuyla İlgili Sözlerim Eski Bir Programdan

Vedat Milor: Süt Kuzusuyla İlgili Sözlerim Eski Bir Programdan

Milor, " '20 günlük süt kuzusu' ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar." dedi.

20.02.2016 21:34  Güncelleme: 21:38

Hürriyet yazarı Vedat Milor'un "20 günlük süt kuzusu yemesi," sanki başka meselemiz yokmuş gibi bugün sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Ekşi Sözlük'te onlarca yorum yazıldı. Kimileri Milor'u sert ifadelerle eleştirirken, kimileri destek verdi. ABD'de bulunan Milor, hurriyet.com.tr'ye konuştu. " '20 günlük süt kuzusu' ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar. O Programda İspanya'nın iç kesimlerindeki Ribera del Duero bölgesinde yetiştirilen 'churra' cinsi kuzulardan bahsediyordum." dedi.

"BENİM YÜZÜMDEN İSPANYA'YLA SAVAŞIN EŞİĞİNE GELMEYELİM"

"Bu tepkileri anlamakta zorlanıyorum. Her konuda kolayca kutuplaşan insanlar olduk. Benim yüzümden şimdi de İspanya ile savaşın eşiğine gelmeyelim de! Neden derseniz, olayın aslını anlatayım:

"ESKİ BİR PROGRAMDAN"

'20 günlük süt kuzusu' ile ilgili sözlerim eski bir programdan. Tepki gösterenler hangi bağlamda söylendiğine bakmamışlar. O Programda İspanya'nın iç kesimlerindeki Ribera del Duero bölgesinde yetiştirilen 'churra' cinsi kuzulardan bahsediyordum.

"GENELLİKLE 3 HAFTALIKKEN KESİLİRLER"

Bu kuzular o bölgede genellikle üç haftalıkken kesilir. Üç saat pişirilir ve bütün halde masaya getirilip dört porsiyona bölünür. İspanya'nın milli yemeklerindendir.

"KARŞIMA ÇIKARSA BU YEMEĞİ KAÇIRMAM"

Ben genellikle sebze ve balık ağırlıklı beslensem bile, İspanya'ya gittiğimde karşıma çıkarsa bu yemeği kaçırmam. Valladolid'deki Mannix gibi bir restoranda yenmesini tavsiye ederim. Ama uyarayım: Önceden rezervasyon yaptırmak gerekir."

Kaynak: Hürriyet.


Son Dakika Güncel Vedat Milor: Süt Kuzusuyla İlgili Sözlerim Eski Bir Programdan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • eastwood: zikkim ye ac herif 22 11 Yanıtla
  • Çarşı. : Kuzu yenir.. Fakat sütten kesilmiş olmasi gerek.... yoksa günah olur.... 14 4 Yanıtla
  • baki: Tepki gosteren en son ulke olmali.3 gunde 3 milyon hayvanin kitir kitir kesildigi ki bunlarin icinde binlerce gebe hayvanda oluyor .tepki biraz hakli olmali.evin camdansa baskasinin evini taslama. 1 16 Yanıtla
  • BURSALI: Ruh hastası millet olduk,kutuplaşmak için konu arıyoruz.Tskler AKP. 8 9 Yanıtla
  • isotbey: Hamile koyunun karnını kesip doğmamış kuzuyu çıkarsak tadı nasıl olur acaba 3 11 Yanıtla
    123: Adındanda anlaşılacağı üzere senden herşey beklenir....kendine isotbey dediğine göre bu yarma kesme delme yakma işleri sana pek yakın..... 1 0
  • Zelimhan: Öl de kurtulalim vedat. Allahin açı 3 7 Yanıtla
  • Ozz: Müslümanlık batıdan gelse müslüman olacaksınız 10 0 Yanıtla
  • Atif: Süt kuzusu dediğiniz yavruların yaşı en az 6 aydan küçük ise onu kesmekte yemekte zaten caiz değildir. Kuzunun kesilmesinden önce 1 yaşını doldurmuş olması tavsiye edilmekte, yahut 1 yaşında değilse de misâl (8 aylıktır ama 1 yaşında gibi sağlıklı olgunlaşmıştır) bu durumda da 6 aydan aşağı düşmemek kaydı ile kesmekte yemekte caizdir. 8 2 Yanıtla
    marfat: La cahil fetva verme o dedigin kurban icin gecerli..1 haftalikda yenir 3 gunlukde yoksa cubbesiz atif hoca.. 2 6
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement