Vekil Eli Öpmek İçin Yarıştılar - Son Dakika
Güncel

Vekil Eli Öpmek İçin Yarıştılar

Vekil Eli Öpmek İçin Yarıştılar

Bağımsız Olarak Seçilerek Girdiği TBMM'de Geçen Hafta AK Parti'ye Katılan Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun, AK Parti İl Teşkilatını Ziyareti Gövde Gösterisine Dönüştü.

01.11.2010 15:18

BAĞIMSIZ olarak seçilerek girdiği TBMM'de geçen hafta AK Parti'ye katılan Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'nun, AK Parti il teşkilatını ziyareti gövde gösterisine dönüştü. Partide bekleyen yüzlerce kişi, davul zurna eşliğinde binaya çıkan milletvekili Eyyüpoğlu'nun elini öpmek için birbiriyle yarıştı.

Kentte 'Seydi Emmi' olarak bilinen Şeyhanlı Aşireti liderlerinden Seyit Eyyüpoğlu, 2007 yılında yapılan seçimlere bağımsız aday olan girmiş ve 27 bin oy alarak meclise girmeyi başarmıştı. Bağımsız olarak girdiği mecliste AK Parti'nin çeşitli yasa değişikliklerinde onay veren Eyyüpoğlu, geçen hafta yapılan grup toplantısında AK Parti'ye katılırken, aynı aşiretin mensubu olan Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri ise AK Parti'den istifa etmişti.

Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı gezi nedeniyle Şanlıurfa'da olan, Milletvekili Eyyüpoğlu, bugün yeni katıldığı AK Parti'nin il başkanlığını ziyaret etti. Eyyüpoğlu'nun parti binasını ziyaret edeceğini öğrenen Şeyhanlı aşireti mensubu çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren AK Parti il binasında toplanmaya başladı. Öğle saatlerinde, yakınları ile birlikte parti binasına gelen Eyyüpoğlu, girişte davul zurna ile karşılandı. Davulcuya 50 lira bahşiş verdikten sonra parti binasına çıkan Eyyüpoğlu, ilk olarak AK Parti İl Başkanı Ahmet Düşünür'ü ziyaret etti.

MHP VE CHP'DE ÇAĞIRDI

Seçilmesinin ardından çeşitli teklifler almasına rağmen kendisinin gönlünün seçmenlerinin de isteği olan AK Parti olduğunu vurgulayan Eyyüpoğlu, "Seçmenlerim ve yakınlarım seçilmemin ardından AK Parti'ye geçmemi istiyordu. Ben de, olursa AK Parti'ye geçmeyi aksi durumda bağımsız olarak görevimi sürdürmeyi kararlaştırdım. Geçen süre içerisinde MHP ve CHP kendilerine katılmam için peşine düştüler. Ancak ben AK Parti dışındaki tüm siyasi partilere kapıyı kapattım, dik duruşumu korudum. Son olarak Başbakanımız beni aradı ve partiye katılmamı rica edince ben de kabul ettim. Şu an AK Parti'de olduğum için çok mutluyum. Bundan sonra partim, şehrim ve ülkem için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

EL ÖPME KUYRUĞU

Eyyüpoğlu konuşmasının ardından toplantı odasında yer olmadığından tebrikleri kabul etmek için, parti binasının terasına çıktı. Terasta bekleyen yüzlerce kişi Eyyüpoğlu'nun elini öpmek için kuyruğa girdi. Kuyruktakilerle tokalaşan ve birçok kişinin elini öptüğü Eyyüpoğlu, yerine oturduktan sonra da, tebrik için partiye gelenlerin ilgisiyle karşılaştı. Eyyüpoğlu, terasta yaklaşık yarım saat boyunca el öptürüp tebrikleri kabul etti.

/KUTU

TORUNU KAÇIRILMIŞTI

18 çocuğu ve 67 torunu olan milletvekili Eyyüpoğlu'nun kendisiyle aynı ismi taşıyan 12 yaşındaki torunu Seyit, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında fidye için kaçırılmıştı. Küçük Seyit, fidyenin ödenmesinin ardından kurtulurken, fidyeciler ise polis operasyonuyla yakalanmıştı. Sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen fidyecileri, adliye önünde bekleyen Şeyhanlı aşireti mensupları saldırmış, zanlılar polisin çabası sonucu linç edilmekten kurtarılmıştı.

ŞEYH ELİ ÖPMÜŞTÜ

ANAP iktidarında 2 dönem milletvekilliği de yapan Seyit Eyyüpoğlu, geçen yıl Ekim ayında müritlerini ziyaret etmek üzere Suriye'den gelen Nakşıbendi Tarikatı Şeyhlerinden Abdulgani El Haznevi'yi elini öperek karşılamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vekil Eli Öpmek İçin Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement