Venedik Film Festivali Resmi Sponsoru: Jaeger-Lecoultre - Son Dakika
Güncel

Venedik Film Festivali Resmi Sponsoru: Jaeger-Lecoultre

Venedik Film Festivali Resmi Sponsoru: Jaeger-Lecoultre

Ünlü Saat Markası Jaeger-LeCoultre, Sponsoru Olduğu 68'inci Venedik Film Festivali Kapsamında Düzenleyeceği Özel Etkinlikler Sayesinde Kalp Sağlığına Yardım Eli Uzatacak.

05.08.2011 13:18  Güncelleme: 13:22

İsviçre'nin ünlü saat markası Jaeger-LeCoultre, 2005 yılından beri Uluslararası Venedik Film Festivali'nin resmi sponsorluğunu üstleniyor. 31 Ağustos - 10 Eylül 2011 tarihleri arasında 68'incisi yapılacak olan Venedik Film Festivali'nin bu sene de sponsoru olan Jaeger-LeCoultre, eşsiz saat tasarımı Reverso'nun 80'inci yıl dönümüne yakışır etkinlikler düzenleyecek.

Biennale di Venezia tarafından düzenlenen ünlü festivalin sponsorluğunu 7 yıldır yapmakta olan marka, film festivalinin ödül töreninde kazananlara, kültleşmiş kol saat tasarımı Reverso'nun kişiselleştirilmiş modellerini armağan edecek. Bu amaca yönelik hazırlanan 3 benzersiz modele Venedik şehrinin sembolü olan aslan arması el emeğiyle işlenecek ve tasarımlar "68. Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica" yazısıyla bezenecek. Saatler, En İyi Aktör ve Aktris ödüllerinin yanı sıra, En İyi Film, yani meşhur Altın Aslan ödülünün kazananlarına armağan edilecek. Jaeger-LeCoultre saat koleksiyonunun seçkin parçaları film festivali boyunca kırmızı halı etkinliklerinde yıldızların bileklerini süsleyecek.

Venedik Film Festivali kapsamında gerçekleştireceği özel 'Reverso' etkinlikleriyle,

Sudan'daki Salam Kalp Merkezi'ne yardım eli uzatacak...

Jaeger-LeCoultre'nin kol saati modeli Reverso, ilk olarak 1931 yılında Hindistan'da yaşayan İngilizlerin polo oyunundaki sert darbelere dayanacak sağlamlıkta bir saat tasarımına ihtiyaç duymasıyla birlikte ortaya çıktı. Reverso'nun kadranı gerek görüldükçe kendi çevresinde dönerek kilitlenebiliyor, böylece saatin iç mekanizması sert darbe ve zedelenmelerden korunmuş oluyordu. Günümüze kültleşerek gelen modelin yaratılışının bu yıl 80'inci yıldönümünü kutlayan Jaeger-LeCoultre, 68'inci Venedik Film Festivali kapsamında gerçekleştireceği etkinliklerde, Reverso modeliyle eşsiz örnekleri verilen 'mekanik saatin kalbi olan iç mekanizmanın korunması' konseptine dikkat çekerek, insan kalp sağlığına destek verecek.

Jaeger-LeCoultre, "Emergency Association" (Acil Durum Derneği) tarafından Sudan'da kurulan ve 2007 yılından beri çocuk ve yetişkinlere yönelik bedelsiz kalp ameliyatları gerçekleştiren "Salam Centre" (Salam Kalp Merkezi) hastalarına yardım eli uzatacak. 10 gün boyunca sürecek film festivalinin kırmızı halısında yürüyecek yıldızların da katılım desteği sayesinde Jaeger-LeCoultre, Salam Kalp Merkezi'nde yapılacak 10 ameliyatı finanse ederek başka türlü ameliyat fırsatı bulamayan hastaların kalp sağlığına kavuşturulmasına yardımcı olacak.

Jaeger-LeCoultre, 1 Eylül 2011, Perşembe akşamı özel bir etkinlikle değerlendireceği bu önemli proje için üzerinde Salam Kalp Merkezi'nin sembolü olan kırmızı kalpler taşıyan özel Reverso modelleri tasarladı.

Jaeger-LeCoultre'den "Film Yapımcısına Övgü Ödülü"

Jaeger-LeCoultre'nin Film Yapımcısına Övgü Ödülü ise bu yıl Al Pacino'ya verilecek. Jaeger-LeCoultre her sene verdiği bu ödül ile 2007 senesinde Takeshi Kitano, 2008 yılında Agnès Varda ve Abbas Kirostami, 2009 yılında Sylvester Stallone, 2010 senesinde ise Hintli sinema yönetmeni Mani Ratnam'ın başarısını onurlandırmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Venedik Film Festivali Resmi Sponsoru: Jaeger-Lecoultre - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement