Erciş'te Vergi Rekortmenlerine Plaket - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Vergi Rekortmenlerine Plaket

Erciş\'te Vergi Rekortmenlerine Plaket

Van'ın Erciş ilçesinde, 2012 yılı vergi rekortmenlerine düzenlenen törenle plaket verildi.

07.03.2014 13:59  Güncelleme: 14:05

Erciş ilçesinde 2012 yılı vergi rekortmenlerine düzenlenen törenle plaket verildi.

Erciş Vergi Dairesi Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen törende konuşan Kaymakam Barboros Baran, kamunun yaptığı bütün yatırım ve hizmetlerin, vergi gelirleriyle karşılandığını belirtti.

Yapılan bütün hizmetlerin belli bir finansa ihtiyaç duyduğunu ifade eden Baran, şöyle konuştu:

"Bu finans kaynaklarının en başında vergi gelmekte. Dolayısıyla 'vergi kutsaldır' sözünün mana bulduğu yer de burasıdır. Bugün burada ödül alan ve vergisini düzenli bir şekilde yatıran bütün mükelleflerimize şükranlarımı sunuyorum. Bölgemizde ne yazık ki vergi yatırma oranı düşük. Erciş'te 20'den fazla kurumumuz var. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 2013 yılında dağıttığı yardım miktarı, toplanan vergiden daha fazla. Bu etkinlikler insanımızda vergi ödeme noktasındaki bilinici artırır."

Erciş Vergi Dairesi Müdürü Fatih Polat ise verginin önemine değinerek, 2013 yılında ilçede tahakkuk eden vergi gelirleri açısından önemli paya sahibi olmalarından dolayı, ödül verecekleri mükelleflerin kendileri için değerli olduğunu ifade etti.

Ödül verilecek en çok vergi ödeyen mükellefler arasına adlarını yazdıramayan, ancak vergiye karşı uyumu üst düzeyde bulunan yüzlerce mükelleflerinin de bulunduğunu bildiren Polat, "Dolayısıyla gerek hiçbir cezalı işleme muhatap olmadan beyanname verme ödevlerini yerine getiren gerekse ödemelerini düzenli olarak yapan mükelleflerimiz de bizim için çok değerlidir. Ülkemizin gelişimine sevgisi ve vergisiyle katkı sağlayan tüm mükelleflerimize ve bu mükelleflerimize özveriyle en iyi şekilde hizmet sunmaya çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Murat İzgi de günümüzde temel sorunlarının başında işsizliğin geldiği belirterek, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin, öncelikle istihdam sağlayan işletmelere gerekli desteği sunması gerektiğini ifade etti.

2011 yılında meydana gelen deprem sonrasında ekonomisi yerle bir olan ilçe esnafının yeniden ayağa kalkma mücadelesinde yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten İzgi, "Oda olarak her zaman esnafımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Çünkü üretim olmazsa kalkınma olmaz. Kalkınma olmazsa işsizlik çözülemez. İşsizlik çözülmezse huzur bulamayız. Bu nedenle elimizi taşın altına koymaya hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ilçede 2012 yılı kurumlar vergisinde birinci olan Silahtaroğlu İnşaat Hafriyat Nakliyat ve Ticaret adına iş adamı Murat Silahtaroğlu, AKFA Beton İnşaat Madencilik ve Ticaret ikinci, ALBA Hazır Beton İmalatı ve İnşaat Nakliyat ise üçüncü oldu.

Gelir vergisinde ise Tahsin Nadiroğlu birinci, Zekeriya İnan ikinci, Murat Sönmez ise üçüncü sırada yer aldı. Gayri menkul sermaye iradı vergisinde de Murat Silahtaroğlu birinci, Mahmut Erdinç ikinci, Haydar Pekgöz üçüncü oldu.

Belirlenen vergi rekortmenlerine plaketlerinin verildiği törende, Erciş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca "Yılın Başarılı Spor Adamı" ödülüne ise Atletizm Milli Takım Antrenörlerinden İzzet Batmaz layık görüldü.

Törene Erciş Belediye Başkan Vekili Süleyman Dadaş, Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Hüseyin Bal, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erciş'te Vergi Rekortmenlerine Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement