'Vıcente Tayfunu'ndan Kaçan Türk Yolcular İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

'Vıcente Tayfunu'ndan Kaçan Türk Yolcular İstanbul'da

\'Vıcente Tayfunu\'ndan Kaçan Türk Yolcular İstanbul\'da

Hong Kong'da etkili olan ve hızı saatte 140 kilometreye ulaşan 'Vicente Tayfunu'ndan kaçan Türk yolcular, İstanbul'a geldi.

24.07.2012 20:21

Hong Kong'da etkili olan ve hızı saatte 140 kilometreye ulaşan 'Vicente Tayfunu'ndan kaçan Türk yolcular, İstanbul'a geldi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) TK-71 sefer sayılı uçağı, fırtınadan dolayı meydana gelen 13 saatlik rötarın ardından, İstanbul'a indi. Uçaktan inen yolcuların bir hayli mutlu olduğu görüldü.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yolculardan Cem Kılıçer, birkaç senedir Hong Kong'a gittiğini ancak ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade ederek, "13 saat boyunca havalimanında bekledik. Uçak ertelendi. Yemek dahil hiç bir şey verilmedi, otellere gidemedik. Oldukça şikayetçi olduk. Yetkililer dışarı da çıkartamayacaklarını söyledi. O yüzden yapacak bir şey de yoktu, mecburen yerlerde yatmak zorunda kaldık. Otellere girmek için bir hayli bastırdık. Ancak bir sonuç elde edemedik. Sadece su, meyve suyu vs. dağıttılar bize. Bir hayli zorluk çektik" dedi.

Yolculardan Ahmet Oğuz Baran ise, tropikal fırtınadan dolayı uçaklarının rötar yaptığını ve 3 saat boyunca uçakta beklediklerini ifade ederek, "Pilotumuz bir boşluk bulup, kalkış yapabilmek için bir hayli çabaladı. Ancak kısmet değilmiş. Biraz gecikme ile geldik. Bir hayli şiddetliydi fırtına. Zaten aldığımız bilgiye göre 10 yılda bir meydana geliyormuş. Ancak önlemler alınmıştı. Kuralları çiğnemeden organizasyonu yaptılar. Bütün uçaklar rötarlıydı. Benim tahminimce 5 bin kişi havalimanında mahsur kaldı. Havalimanından şehir merkezine dönmek mümkün olmadığı için havalimanında kaldık" diye konuştu.

Öte yandan, yolcu yakınlarının da, Hong Kong'daki fırtınadan dolayı 13 saat rötarla İstanbul'a gelen yakınlarını havalimanında beklediği görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Vıcente Tayfunu'ndan Kaçan Türk Yolcular İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement