Virane Evi Butik Oteli Dönüştürdü - Son Dakika
Güncel

Virane Evi Butik Oteli Dönüştürdü

Virane Evi Butik Oteli Dönüştürdü

Yıllarca Almanya'da otellerde çalıştıktan sonra emekli olup, Türkiye'ye dönen 63 yaşındaki Aydın Gökmen, İzmir'in Foça İlçesi'ndeki virane bir taş ev ile ahırı satın alıp, dokuz aylık bir çalışmayla üç odalı butik otel-kafeye dönüştürdü.

17.12.2011 12:04

Yıllarca Almanya'da otellerde çalıştıktan sonra emekli olup, Türkiye'ye dönen 63 yaşındaki Aydın Gökmen, İzmir'in Foça İlçesi'ndeki virane bir taş ev ile ahırı satın alıp, dokuz aylık bir çalışmayla üç odalı butik otel-kafeye dönüştürdü.

Evli, iki çocuk babası Aydın Gökmen, Almanya'daki çeşitli otellerde yıllarda aşçılık ve yöneticilik yaptıktan sonra emekli olup, üç yıl önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. İzmir'in Foça İlçesi'ne yerleşen Gökmen, turizmden kopamadı. Gökmen, en büyük hayali olan butik otel düşüncesini hayatı geçirmek için kolları sıvadı. Bunun için Aydın Gökmen ilk olarak Fevzipaşa Mahallesi, 193 Sokak'taki, duvarları yıkılmış, çatısı çökmüş, bahçesi çöp içinde bir taş ev ile ahırı satın aldı. Gökmen, aylarca uğraşıp, SİT alanında olan tarihi nitelikteki bu binalar için yapı ruhsatı aldı. Projelendirme aşamasında da birçok sorunla karşılaşan Gökmen, yılmadı. Gerekli izinleri almasının ardından geçen mart ayında restorasyon çalışmalarına başladı. Çalışmaların her aşamasını büyük bir titizlikle izleyen Gökmen, yaklaşık 500 bin lira harcayarak, 9 ay gibi kısa sürede harabe olarak aldığı binaları, kendisi için bir ev ile üç odalı butik otelin bulunduğu bir komplekse dönüştürdü.

BAHÇESİ CENNETTEN BİR KÖŞE

Çok özel olarak döşenmiş ikisi 2, biri de 2+1 yataklı üç odası, kahvaltı ve yemek için kapalı salonu bulanan butik otelin, bahçesi de müşterilerin dinlenmesi, toplantı, şiir ve müzik dinletisi gibi pek çok etkinliğin yapılmasına uygun hale getirildi. Bahçe, küçük heykeller, değirmen taşları, su kuyusu, çıkrık gibi bölgeden temin edilmiş orijinal eserlerle donatıldı. Tüm bunlar yapılırken, projeye sadık kalınarak 100 yıllık zeytin ağaçları da kesilmeyip, şekillendirildi. Bu titizlik ve özen nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Foça Belediyesi tarafından verilen teşekkür plaketleri dış duvara çakıldı.

Salon ve odalarında, birer kütüphanede bulunan otelde, müşterilerin memnuniyeti için gerekli konforda düşünülüp, zevkle döşenen odalarında her türlü ihtiyaca yönelik elektronik ve beyaz eşyaya da yer verildi. Gökmen, 'Lavinya' adını verdiği butik otel-kafeyi geçen ay hizmete açtı.

'SIRA İNSANLARI MUTLU ETMEKTE'

Oteli idari zorluklar ve bürokrasi nedeniyle geçen turizm sezonuna yetiştirememenin hüznünü yaşadığını belirten Aydın Gökmen, ancak, yaz-kış hizmet verecekleri tesisleriyle, yeni yılı Foça'da karşılamak isteyen konuklar için hazır olduklarını söyledi. Gökmen, "Maddi ve manevi birikimlerimizle, onlarca yılın tecrübesiyle, her şeyiyle özel bir mekan yaratmaya çalıştık. Gelen tüm konuklarımızda bizim için çok özel insanlar. Kahvaltı, yemek ve içki konularıyla bizzat ilgileniyorum. Hiçbir şekilde hazır yemek bulundurmuyoruz. Rezervasyon yaptıran konukların özel siparişlerini alıyor ve onlara özel olarak pişiriyoruz. Burada para kazanmaktan ziyade, gelen kişilerin mutlu olarak, mekanımızdan ayrılmalarını amaç edindik. Hayalimizin bina kısımlarını hallettik, şimdi insanları mutlu etmekle ilgili bölümünü gerçekleştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. - İzmir/ Foça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Virane Evi Butik Oteli Dönüştürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement