Doğa Koruma ve Milli Parklar Adıyaman Şube Müdürlüğü ekipleri yaban hayvanlarının beslenmesi amacıyla karlı bölgelere yem bıraktı. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri ile köylü vatandaşlar, dağ keçilerinin bulunduğu karlı bölgelerde yaban hayvanlarının beslenmesi için yem bıraktı.
Uluğbaba, Bezar, Akdağ ve Zivar bölgelerinde yaşayan dağ keçileri için ekipler kar kış dinlemiyor. Dağ keçilerinin ve kuşların aç kalmaması için doğaya yem bırakıyor. Karlı bölgelerin dışında yem arayan dağ keçileri kameralar tarafından görüntülendi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri, 2014-2015 kış sezonunda toplam bin 100 kilo kırılmış buğdayın bırakılacağını belirterek, “Uluğbaba, Bezar, Zivar ve Akdağ devlet avlaklarında rakımı yüksük olan alanlara meşe yaprakları ve buğday taneleri bırakıyoruz. Sonbaharda hazırladığımız meşe yapraklarını kışın karlık alanlarda dağ keçilerinin beslenmesi için kullanıyoruz. Amacımız dağ keçilerimizin ve kanatlı hayvanlarımızın aç kalmamasıdır” ifade ettiler.
Köylü vatandaşlar ise, görevlilere yardım ettiklerini dile getirerek, yaban keçilerinin aç kalmaması gerektiğini aktardılar.
AHMET ARSLANTAŞ
Son Dakika › Güncel › Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.